Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Mașinăriile lui Leonardo da Vinci - Invențiile unui geniu al Renașterii', expuse în București

www.ebihoreanu.ro
expozitie masini da vinci

Cele mai importante invenții ale lui Leonardo da Vinci sunt prezentate în expoziția "Mașinăriile lui Leonardo da Vinci - Invențiile unui geniu al Renașterii", găzduită în premieră de un mall din București, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Unele dintre cele mai spectaculoase invenții ale geniului Leonardo da Vinci sunt expuse în premieră într-un mall din România. Expoziția a fost deschisă miercuri, în zona cinematografului din mall-ul AFI Cotroceni, iar accesul este gratuit.

Astfel, 45 de mașinării inventate sau proiectate de Leonardo da Vinci pot fi admirate în cadrul expoziției, iar 15 dintre acestea sunt interactive, ceea ce va face experiența vizitatorilor și mai interesantă, promit organizatorii.

Exponatele au fost realizate de angajații Muzeului Leonardo da Vinci din Florența, coordonați de profesorul Carlo Pedretti, recunoscut pentru studiul manuscriselor acestuia. Mașinăriile sunt realizate din lemn și respectă în detaliu schițele din caietele lui Da Vinci. Vizitatorii pot vedea copii ale schițelor originale, precum și informații despre aplicațiile gândite de marele inventator.

Citește și: Atelierul parizian al sculptorului Alberto Giacometti va putea fi văzut de public aşa cum l-a lăsat artistul

"Vizitatorii vor avea oportunitatea de a cunoaște mai multe despre geniul lui Leonardo da Vinci și despre modul în care au fost create unele obiecte pe care astăzi le cunoaștem atât de bine", spun organizatorii.

Expoziția "Mașinăriile lui Leonardo da Vinci - Invențiile unui geniu al Renașterii" a mai fost prezentată în alte 76 de orașe din țări de pe toate continentele și a reușit să atragă, de fiecare dată, zeci de mii de vizitatori.

În București, expoziția este deschisă pentru public până pe 15 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.