Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MĂCEL între jihadiști: Cum au fost UCIȘI de coaliția internațională

teroristi jihadisti statul islamic

Aproape 40 de membri ai grupării Statul Islamic au fost ucişi în ultimele zile în raidurile aeriene ale coaliţiei anti-jihadiste coordonate de SUA în apropierea oraşului Palmyra, indică ONG-ul Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH), citat de France Presse.

"Cel puţin 38 de membri ai grupării Statul Islamic au fost ucişi în atacurile lansate în data de 15 decembrie de avioanele coaliţiei în regiunea Palmyra", a anunţat OSDH, cu menţiunea că atacurile le-au permis forţelor regimului de la Damasc să înregistreze un oarecare avans în vestul oraşului, scrie agerpres.ro.

Citește și: ȘOC la McDonald’s! S-au scumpit toate produsele: Iată noile prețuri

În urmă cu o săptămână, combatanţii Statului Islamic provocaseră o mare surpriză recucerind Palmyra, oraş din care fuseseră îndepărtaţi acum nouă luni de armata siriană, cu susţinere din partea Rusiei. Vineri, coaliţia coordonată de SUA anunţa că a distrus armamentul greu al combatanţilor Statului Islamic, inclusiv tancuri şi sisteme antiaeriene.

Bombardamentele intervin în contextul în care Moscova a deplâns lipsa cooperării militare cu SUA, lucru care, potrivit Kremlinului, a dus la pierderea Palmyrei, oraş pe care jihadiştii îl cuceriseră iniţial în mai 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.