Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE a emis o atenţionare de călătorie în Peru: Stare de urgenţă sanitară privind epidemia provocată de virusul febrei Dengue

MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Peru că, în urma apariţiei unui focar de epidemie cu virusul febrei Dengue în regiunile din nord-estul şi estul ţării, Guvernul peruan a declarat la data de 9 februarie stare de urgenţă sanitară pentru o perioadă de 90 de zile în departamentele Loreto, Madre de Dios şi San Martin, potrivit Agerpres.

Ministerul Sănătăţii din Republica Peru a confirmat existenţa a peste 2.628 de cazuri în cele trei departamente, precizează MAE.

Astfel, este recomandată evitarea deplasărilor în aceste regiuni, precum şi vaccinarea în cazul tranzitării acestor zone.

Pentru informaţii cu privire la caracteristicile virusului febrei Dengue, simptomele şi măsurile preventive pentru evitarea contaminării, cetăţenii români pot accesa pagina de internet a Institutului peruan de Sănătate Publică dengue.ins.gob.pe/. Printre principalele măsuri de prevenţie se numără folosirea apei îmbuteliate, igiena corporală şi spălarea frecventă a mâinilor într-un ciclu de cel puţin 20 de secunde.

Citește și: Raed Arafat trage cu TUNUL în Guvernul PNL: a identificat portița lăsată spitalelor private

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Peru: +5114409396, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii unui Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României în Republica Peru: +51989483013.

MAE recomandă consultarea paginilor lima.mae.ro, mae.ro, ec.europa.eu/consularprotection şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care le oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.