Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE despre căderea Guvernului din Moldova: Așteptăm formarea rapidă a unui nou Executiv

parlamentMD

Ministerul Afacerilor Externe anunță că în urma moțiunii de cenzură trebuie să se formeze un nou guvern, deoarece ”stabilitatea Republicii Moldova trebuie sa fie prima prioritate după care să se ghideze în acest moment acțiunea tuturor forțelor politice responsabile”.

”În egală măsură, în acest context, trebuie să prevaleze mandatul pro-european încredințat de cetățeni la alegerile legislative din noiembrie 2014, reconfirmat la alegerile locale din iunie 2015. Pe această bază, Ministerul Afacerilor Externe exprimă așteptarea formării cât mai rapide a unui guvern capabil să pună în aplicare, în mod coerent și consecvent, un program construit pe asigurarea stabilității Republicii Moldova, remedierea dificultăților socio-economice curente și avansarea pe traseul european, în interesul cetățenilor Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat MAE remis PoliticScan.

Guvernul Streleț din Republica Moldova a fost demis joi, 29 octombrie, în urma votului moțiunii de cenzură, care a fost inițiată de parlamentari din PSRM și PCRM.

Moțiunea de cenzură a trecut cu 65 de voturi pentru și 18 împotrivă. Numărul necesar de voturi era de 51. Guvernul condus de Valeriu Streleț era al patrulea format în 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.