Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE elimină cerinţa de prezentare a fotocopiilor de documente pentru serviciile consulare

MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) elimină obligativitatea prezentării, la ghişeu, a fotocopiilor documentelor justificative în vederea prestării serviciului consular.

Solicitanţii de servicii consulare vor prezenta, la momentul depunerii cererii la ghişeu, doar documentele în original, informează un comunicat de presă al MAE transmis, vineri, AGERPRES.

În cazul în care pentru prestarea serviciului consular sau pentru asigurarea arhivei consulare sunt necesare fotocopii ale documentelor justificative, personalul consular al misiunilor diplomatice/oficiilor consulare va asigura fotocopierea acestora.

Citește și: Stârnit de JUDECĂTORII ICCJ, fostul ministru Berceanu a dat `BOMBA`:`Bechtel...

În vederea limitării deplasărilor la ghişee şi a reducerii timpilor de aşteptare pentru procesarea serviciilor consulare, MAE recomandă încărcarea documentelor justificative, în format electronic, pe portalul www.econsulat.ro.

Noua procedură vizează şi reducerea arhivei consulare în format letric şi păstrarea cât mai multor documente pe suport electronic, cu respectarea prevederilor legale în materie.

Potrivit MAE, demersul se înscrie "în linia proiectelor decise, asumate şi derulate, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în vederea eficientizării activităţii consulare prin măsuri de digitalizare şi debirocratizare, având ca obiectiv facilitarea accesului cetăţenilor români la serviciile consulare şi îmbunătăţirea calităţii şi condiţiilor de procesare a acestora".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.