Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE: O româncă, printre victimele accidentului feroviar din Germania

accident tren1

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că o femeie de cetăţenie română se află printre victimele accidentului feroviar de marţi, din Germania. Aceasta este internată într-un spital din Bavaria, în stare gravă.

Poliţia germană a anunţat, miercuri dimineaţă, încheierea operaţiunii de căutare a eventualilor supravieţuitori în urma accidentului feroviar produs marţi în sudul Germaniei şi soldat cu 10 morţi şi 81 de răniţi, transmite DPA. 

Purtătorul de cuvânt al poliţiei germane Andreas Guske a declarat că la locul accidentului au fost găsite zece cadavre, încheindu-se astfel căutările eventualilor supravieţuitori. El şi-a exprimat optimismul în legătură cu evoluţia stării de sănătate a celor 81 de răniţi, dintre care 18 au suferit răni grave. 

Noile informaţii corectează o relatare anterioară a DPA, care anunţase că pasagerul dat dispărut în urma accidentului feroviar a fost găsit decedat şi că bilanţul accidentului ar fi ajuns astfel la 11 morţi şi 78 de răniţi. 

Accidentul s-a produs marţi în jurul orei locale 06:50 (05:50 GMT), aproximativ la jumătatea drumului de şase kilometri între staţiunea Bad Aibling şi oraşul Kolbermoor din Bavaria, în apropiere de graniţa cu Austria. Trenurile transportau în total circa 150 de pasageri, în principal navetişti. 

Conform poliţiei, mai multe persoane s-ar fi putut afla în trenuri dacă această săptămână nu era una de vacanţă. 

Sute de membri ai serviciilor de urgenţă, inclusiv echipe de salvamontişti, au intervenit pentru a-i salva pe pasageri de la locul accidentului, unde vagoanele de tren au rămas răsturnate lângă şine. 

Anchetatorii au anunţat că investighează posibilitatea unei disfuncţionalităţi tehnice sau a unei erori umane drept potenţială cauză a accidentului. Potrivit DPA, experţii examinează două 'cutii negre' găsite la bordul trenurilor, o a treia fiind dată dispărută la locul accidentului. 

Ministrul transporturilor german Alexander Dobrindt a menţionat că trenurile şi calea ferată erau dotate cu sistemul automat de frânare PZB, care a fost introdus în Germania după ce 10 persoane au murit în 2011 în apropiere de Magdeburg, atunci când un conductor de tren nu a oprit la două semnale roşii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.