Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistrala M2 Pipera - Berceni se va extinde până în comuna Berceni. Studiul de fezabilitate a fost semnat de autorități

Metrorex
metrou

Studiul de fezabilitate pentru extinderea magistralei M2 în judeţul Ilfov a fost semnat, miercuri, de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, şi de preşedintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

  • Proiectul vine în completarea noii staţii de metrou “Tudor Arghezi”, pe care autoritatea locală o construieşte deja pe Şoseaua Berceni. Lucrările noii staţii supraterane de metrou, cu un traseu de 1,6 kilometri, vor fi finalizate anul viitor.

"Astăzi, împreună cu CJ Ilfov am pus bazele dezvoltării Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov către această zonă de sud, care, din păcate, de-a lungul anilor, a fost complet neglijată. Astăzi am semnat studiul de fezabilitate şi prefezabilitate pentru realizarea extinderii staţiei de metrou pe magistrala M2, astfel încât comuna Berceni va deveni prima comună din România care va beneficia de metrou. Cel mai probabil, vom avea trei staţii de metrou. Vom avea aferente şi trei parcări tip park&ride, astfel încât investiţia pe care deja o derulează Sectorul 4, prin Programul Operaţional pentru Infrastructură Mare, va fi continuată. Durata de execuţie a acestor demersuri este de 9 luni, conform contractului, astfel încât în cursul anului 2022 ne vom afla în situaţia în care vom putea să scoatem la licitaţie aceste lucrări de construcţie pentru extinderea magistralei M2", a spus Daniel Băluţă în cadrul unei conferinţe de presă.

El a precizat că în proiect sunt incluse şi garniturile de metrou aferente, astfel încât timpii de aşteptare pentru călătorii din sudul Bucureştiului şi din judeţul Ilfov să nu depăşească 2 - 2,5 minute.

Potrivit edilului Sectorului 4, costul acestui studiu de fezabilitate şi prefezabilitate este de 5 milioane de lei, iar durata de execuţie - 9 luni.

"Dezvoltarea magistralei M2 vine împreună şi cu un alt program guvernamental de care Sectorul 4 sunt convins că va beneficia, şi anume realizarea inelului median cu cele două piese care se găsesc în interiorul Sectorului 4. Şi mă raportez aici la cele două pasaje rutiere - pasajul de pe şoseaua Turnu Măgurele peste bulevardul Metalurgiei şi al doilea pasaj, care traversează şoseaua Berceni", a afirmat Daniel Băluţă.

La rândul său, Hubert Thuma a declarat că una dintre priorităţile lui este conectarea judeţului cu Capitala, menţionând că sunt foarte mulţi oameni din Ilfov care lucrează în Bucureşti.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.