Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistraţii activişti îşi fac mutaţie la CJUE: Noi întrebări pe tema deciziei recente a CCR

justitie zaruri

La doi ani după ce a obţinut în instanţă transmiterea întrebărilor preliminare către Curtea de Justiţie a UE (CJUE), pe tema MCV, magistraţii activişti certaţi cu normele disciplinare se folosesc de acelaşi proces rămas fără obiect pentru a ajunge din nou la CJUE.

Asociaţia "Forumul Judecătorilor din România" (FJR) solicită Tribunalului Mehedinţi să sesizeze Curtea de Justiţie a UE cu noi întrebări preliminare, după ce la precedentele întrebări, transmise în 2019, CJUE s-a pronunţat pe 18 mai 2021. Noile întrebări pe care FJR vrea să le adreseze CJUE ar viza recenta hotărâre a Curţii Constituţionale şi obligativitatea ei în raport cu aplicarea judecătorilor interni a dreptului european, aspecte care sunt însă deja tranşate.

  • Soluţia pe scurt: "Repune cauza pe rol în vederea dezbaterii cererii de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în temeiul art. 267 TFUE cu două întrebări preliminare. Dispune comunicarea către pârâta Inspecţia Judiciară a cererii de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru a-şi exprima punctul de vedere. Amână judecarea cauzei la 14 iulie 2021, ora 9.00, pentru când se vor cita părţile. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 23.06.2021."

Demersul Forumului Judecatorilor poate fi apreciat ca fiind la limita abuzului de drept, magistraţii activişti formulând cereri repetate la CJUE pentru solutionarea unui banal litigiu intemeiat pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public, litigiu ramas fara obiect pe fond.

Nu e clar dacă magistraţii din FJR vor ca CJUE să le deseneze soluţia sau doar trag de timp, însă dacă Tribunalul Mehedinţi ar admite aceste noi cereri putem spune fără să greşim că am ajuns la capătul Dreptului, unde pentru soluţionarea unei contestaţii (rămasă fără obiect) pe Legea informaţiilor de interes public sunt necesare patru întrebări preliminare la CJUE.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.