Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAI a făcut mobilizare FĂRĂ PRECEDENT în istoria României: A trimis 217 specialiști la Caracal

captura video a1
casa criminal caracal

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a anunțat luni că 217 angajați MAI sunt implicați în operațiunile de la Caracal, dintre aceștia 46 fiind polițiști de la combaterea criminalității organizate.

"Este bine că se lucrează, că se lucrează în ritm alert și se administrează probe însă informațiile din ancheta procurorilor vor fi oferite de DIICOT. Pot însă să vă ofer câteva repere care privesc eforul angajaților Ministerului de Interne în această anchetă, derulată sub coordonarea DIICOT. Vă asigur că avem în teren la această oră unii dintre cei mai buni specialiști criminaliști ai Poliției Române, precum și un dispozitiv de polițiști din mai multe structuri: poliție judiciară, combaterea criminalității organizate, operațiuni speciale și analiza informațiilor", a declarat Mihai Fifor.

Citește și: Alexandru Cumpănașu a răbufnit: S-a confirmat că Alexandra a fost victima unei rețele internaționale de răpiri și exploatare de fete!

Ministrul de Interne a dat și câteva cifre.

"Avem în teren 46 de poliţişti de combatere a criminalităţii organizate, 23 de criminalişti de la INC (Institutul Naţional de Criminalistică - n.r.), 26 din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, 27 de la operaţiuni speciale, 19 de la Direcţia de Investigaţii Criminale, 8 de la Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor, 51 de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, 17 de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj.", a mai spus ministrul interimar de Interne.

Citește și: Amendă pentru femeia care protesta în fața casei lui Gheorghe Dincă- Care este cauza

Polițiștii au fost acuzați că au intervenit cu întârziere în cazul de la Caracal, neputând să salveze viața Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani care a apucat să își anunțe răpirea la 112.

Adjunctul Poliției Olt, Nicolae Alexe, a fost acuzat că a apelat la o firmă de pază pentru a afla locația mașinii suspecte, lucru ce a întârziat salvarea, iar din datele primite a ajuns la trei locații greșite aparținând membrilor unui clan.

Citește și: Polițistul care l-a convins pe Dincă să vorbească a lucrat la Criminalistică! De unde se cunoaște cu monstrul din Caracal

Totodată, dintre neregulile constatate au fost cele legate de lipsa de reacției sau reacție întârziată, modul în care polițiștul care a preluat apelul Alexandrei la 112 a vorbit cu aceasta sau organizarea dezastruoasă a operațiunilor.

În urma cazului Caracal au demisionat sau au fost demiși: Ministrul de Interne- Nicolae Moga, șeful și adjunctul Poliției Olt, șeful Poliției Caracal, prefectul și subprefectul de Olt, iar mai târziu, pentru declarațiile făcute, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Citește și: Gheorghe Dincă face noi declarații! Luiza ar fi acceptat să facă sex cu el în schimbul unei sume de bani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.