Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAI face BILANȚUL zilei de 1 Mai și le mulțumește românilor: Accidentele RUTIERE GRAVE au scăzut cu 50%

www.sokant.ro
politia nu treceti

MAI face bilanțul zilei de 1 Mai și vine cu vești bune pentru români. Aproximativ 36.000 de polițiști, jandarmi pompieri și polițiști de frontieră, precum și polițiști locali și militari au fost în teren cu ocazia zilei de 1 Mai, anunță Ministerul Afacerilor Interne. Suplimentarea de forțe în teren a fost cu aproximativ 50% mai mare față de anul trecut, în aceeași perioadă.

Citește și: Bogdan Anicescu, traducătorul pentru surdo-muți: Ce 'piedici' îi pun Marcel Vela și Raed Arafat

Polițiștii de frontieră au asigurat misiunile de supraveghere şi control la graniță. Valorile de trafic în punctele de frontieră pentru persoane și autoturisme continuă să se menţină la valori mult mai scăzute față perioada similară a anului trecut, de până la 90%, dar în acelaşi timp se menține relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfă. Frontiera de stat a fost tranzitată de 21.156 persoane, din care 55% pe sensul de intrare în țară și 45% pe sensul de ieșire din țară și de 13.802 mijloace de transport, din care 51,4% pe sensul de intrare în țară și 48,6% pe sensul de ieșire din țară.

În ziua de 1 mai, efectivele MAI au intervenit la 4.013 de cazuri, față de 3.452 anul trecut.

Au fost înregistrate 8 accidente rutiere grave, cu 50% mai puține față de 1 mai 2019. S-au reținut 468 de permise de conducere față de 554 anul trecut.

Efectivele de pompieri au desfășurat 1.139 de intervenții, cele mai multe fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

MAI dă ca exemplu incidentul din Blaj, unde a avut loc un conflict la care au participat aproximativ 30 de persoane. În urma acestuia, 7 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. De asemenea, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de 34.200 de lei. Nu au fost înregistrate victime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.