Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe mamifere au murit electrocutate în Parcul Naţional Kruger din Africa de Sud, după ce un cablu electric s-a rupt şi a căzut la pământ

http://www.livearad.ro/unul-dintre-ultimii-rinoceri-albi-a-murit-intr-o-gradina-zoologica-din-san-diego/
rinocer alb

Un rinocer alb, doi lei, o girafă şi două hiene au murit electrocutaţi în Parcul Naţional Kruger din Africa de Sud, după ce un cablu electric s-a rupt şi a căzut la pământ, informează DPA, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Metodă inedită de a face rost de bani! Cât cere Adrian Mutu pentru 10 secunde

Cele şase animale moarte au fost descoperite în timpul weekend-ului atunci când tehnicieni furnizorului de de energie electrică din Africa de Sud au mers să investigheze sursa unei pene de curent, a declarat marţi Ike Phaahla, un purtător de cuvânt al Administraţiei parcurilor naţionale din Africa de Sud.

"Se pare că ploaia puternică şi vântul au dus la căderea unui cablu electric, şi astfel o girafă, un rinocer alb, doi lei şi două hiene s-au electrocutat", a povestit el pentru DPA.

Potrivit lui Phaahla, responsabilii parcului sunt de părere că "probabil girafa sau rinocerul s-au electrocutat mai întâi", iar leii şi hinele au venit să se hrănească cu carcasele acestora şi s-au electrocutat la rândul lor, cablul fiind încă alimentat cu energie electrică.

Parcul Naţional Kruger este una dintre principalele atracţii turistice din Africa de Sud, vizitatorii putând vedea în safari-urile organizate aici aici numeroase animale de pe continentul african.

Parcul este situat la aproximativ 400 de kilometri de Johannesburg, iar căderea cablului electric a avut loc lângă de Skukuza, cea mai mare tabără de odihnă din parc.

Numărul de rinoceri albi din Parcul Kruger "a fost estimat la 4.759 - 5.532 exemplare în 2017", potrivit Departamentului pentru mediu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.