Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai rău ca în COMUNISM: Primarul Londrei vrea plafonarea chiriilor

www.diarystore.com
Big Ben Londra

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, şi-a început marţi campania pentru alegerile locale din mai anunţând că în centrul acesteia se va afla controlul chiriilor în capitala britanică, unele dintre cele mai ridicate din Europa, relatează AFP.

'Singurul domeniu în care nu am realizat progresele pe care le doresc atât de mult este să fac chiriile mai accesibile la Londra. Iar motivul este simplu: pentru că guvernul conservator ne-a împiedicat să facem acest lucru', a afirmat Sadiq Khan, lansându-şi campania într-un complex de locuinţe sociale din cartierul Hackney, în estul Londrei, informează agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis, despre activitatea MAI: Deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism, în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august 2018

'Au refuzat să ne dea puterea de care aveam nevoie pentru a controla chiriile. Din acest motiv, voi face din alegerile municipale de pe 7 mai un referendum pe acest subiect', a arătat el.

Primarul Khan are nevoie de autorizare din partea guvernului conservator pentru a putea introduce măsuri de control al chiriilor spre a putea lupta cu creşterea preţurilor în capitala britanică.

Citește și: După demersul făcut de Dumitru Coarnă, încă un sindicat reacționează: În acest caz, absolut toate funcțiile trebuie egalizate la nivel maxim

Pe site-ul de anunţuri imobiliare rightmove.co.uk, chiria medie lunară în ceea ce se numeşte Greater London (capitala şi aria metropolitană) era de 2.119 lire (2.436 euro) în ultimul trimestru din 2019, în creştere cu 4,2% pe un an. La Londra, tinerii cu vârste între 22 şi 29 de ani cheltuiesc mai mult de jumătate din venitul lor (53%) pentru chirie, conform unui studiu al firmei de audit PwC, apărut în iulie.

Sadiq Khan a atacat bilanţul predecesorului său Boris Johnson, acum prim-ministru, care 's-a preocupat doar să construiască apartamente de lux pentru investitorii străini' şi căruia 'nu i-a păsat de locuinţe sociale sau la preţ accesibil'.

Citește și: Marcel Vela susține că Dumitru Coarnă va candida la alegeri! Reacția liderului sindical

'El nu a făcut nimic pentru chiriaşi, chiriile au urcat vertiginos şi numărul persoanelor fără adăpost a crescut de peste două ori în mandatul său', a mai spus Khan.

Principalul său rival la viitoarele alegeri va fi conservatorul Shaun Bailey, într-o cursă în care mai candidează Rory Stewart, fost conservator devenit independent, liberal-democrata Siobhan Benita şi Sian Berry, copreşedinte al Verzilor.

Citește și: Sorina Pintea a luat decizia! Ce a făcut după acuzațiile DNA .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.