Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu: Riscurile ca neutralitatea să nu ne fie respectată sunt mari

Președinția Republicii Moldova
Maia Sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că țara noastră nu recunoaște rezultatele referendumurilor ilegale organizate de către Federația Rusă în Ucraina. Potrivit șefei statului, la moment nu există riscul ca și în stânga Nistrului să fie organizate acțiuni similare, dar ceea ce se întâmplă în țara vecină trebuie să ne îngrijoreze.

„Aceste referendumuri sunt false, nu recunoaștem nici referendumurile și nici rezultatele lor. În continuare respectăm integritatea teritorială a Ucrainei în hotarele internațional recunoscute. Nu cred că este posibil ca să ne trezim și în Transnistria cu astfel de referendumuri, nu există asemenea informații, dar evident, ceea ce face Rusia astăzi în Ucraina este încălcarea dreptului internațional și acest lucru trebuie să ne îngrijoreze pe toți”, a declarat Maia Sandu, transmite nordnews.md.

Șefa statului a subliniat că în contextul războiului din Ucraina, statutul de neutralitate al Republicii Moldova este în pericol.

„Republica Moldova are scris în Constituție că este țară neutră, deci asta nu poate să însemne o aliniere la un bloc militar. Neutralitatea funcționează atât timp cât ceilalți o respectă. Dacă alte țări nu ne respectă neutralitatea, atunci ne putem confrunta cu un atac și trebuie să fim gata să ne apărăm. Pornind de la războiul Rusiei împotriva Ucrainei suntem conștienți că riscurile ca neutralitatea să nu ne fie respectată sunt foarte mari”, a conchis președinta.

Amintim că potrivit primelor rezultate transmise de agenția rusă de presă TASS, aproximativ 98.35% din populația regiunii separatiste pro-ruse Donețk a votat în favoarea alipirii teritoriului la Rusia. Procente similar de mari s-au înregistrat în Lugansk (97.83%), Zaporojie (97.79%) și Herson (97.05%) după numărarea a aproximativ un sfert din numărul total de voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.