Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu solicită Greciei includerea R. Moldova în lista statelor din afara UE, ai căror cetățeni au acces liber

Președinția Republicii Moldova
Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu ES Sofia Grammata, Ambasadoarea Republicii Elene în Republica Moldova cu reședința la București. Părțile au discutat mai multe subiecte de pe agenda bilaterală, precum intensificarea relațiilor economice, politice si sociale.

„Un subiect abordat în mod special este cel al călătoriilor cetățenilor noștri în Grecia. I-am transmis doamnei Ambasadoare solicitarea de a include Republica Moldova în lista statelor din afara Uniunii Europene, ai căror cetățeni au acces în Grecia”, a spus șefa statului.

Președintele Maia Sandu a mulțumit părții elene pentru disponibilitatea de a avansa în negocierile privind Acordul bilateral în domeniul securității sociale, document important pentru cetățenii Republicii Moldova care trăiesc și muncesc în Grecia.

De asemenea, șefa statului a solicitat autorităților de la Atena să faciliteze participarea moldovenilor stabiliți în Grecia la alegerile parlamentare anticipate din luna iulie. „Discuția a vizat și posibilitatea de a intensifica relațiile pe dimensiunea culturală, fapt ce ar putea valorifica potențialul neexplorat al legăturilor istorice dintre țările noastre”, a afirmat doamna Maia Sandu.

Amintim că Grecia a interzis cetățenilor non-UE să călătorească pe teritoriul său. În această categorie sunt incluși și cetățenii Republicii Moldova, care dețin doar pașapoarte biometrice, și care doresc să călătorească în Grecia în scop turistic.

Totuși, dacă cetățenii moldoveni vor dori să intre pe teritoriul elen, vor avea nevoie fie de un permis de ședere emis de o țară membră UE, fie de acte privind necesitatea aflării pe teritoriul Greciei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.