Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mail-ul lui Obama, spart de hackeri ruși (presă)

mail

Mail-uri adresate preşedintelui SUA Barack Obama şi trimise de acesta au fost citite anul trecut de hackeri ruşi care au reuşit să intre în sistemul informatic neconfidenţial al Casei Albe, potrivit ediţiei de sâmbătă a cotidianului New York Times, relatează AFP. 

La începutul lunii aprilie, responsabili americani au admis că s-a produs un 'eveniment' în termeni de securitate, la sfârşitul anului trecut, dar au refuzat să confirme informaţii potrivit cărora hackeri ruşi s-ar afla în spatele acestor atacuri cibernetice. 

Potrivit New York Times, care citează responsabili americani informaţi în legătură cu ancheta în acest caz, atacul a fost 'mult mai intruziv şi îngrijorător' decât s-a admis în mod oficial. Potrivit unor responsabili citaţi de cotidian, se presupune că hackerii în cauză ar avea legături cu puterea rusă. 

Piraţii, care au reuşit să pătrundă în sistemul neconfidenţial al Departamentului de Stat american, au avut acces la mail-uri ale unor persoane angajate la Casa Albă şi cu care Barack Obama comunica în mod constant, notează New York Times. 

În schimb, hackerii nu par să fi intrat în serverele care controlează traficul mesajelor pe aplicaţia BlackBerry a preşedintelui Obama şi Casa Albă a dat asigurări că nu a fost compromisă securitatea nici unui sistem clasat top secret. 

'Dar responsabilii au admis că sistemul neconfidenţial conţine de obicei multe informaţii considerate sensibile: calendare, schimburi de e-mailuri cu ambasadori şi diplomaţi (...) şi, inevitabil, dezbateri politice ", scrie New York Times, potrivit căreia nu se ştie câte mail-uri ale preşedintelui american au fost citite de hackeri. Contul său de mail nu pare să fi fost piratat, menţionează publicaţia citată. 

'Cu toate acestea, faptul că comunicaţiile preşedintelui Obama au fost printre cele care au fost vizate de hackeri - care sunt suspectaţi că au legături cu puterea politică rusă, chiar ar lucra pentru aceasta - a fost una dintre concluziile anchetei cel mai atent protejate", notează New York Times. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.