Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Managerul Spitalului Floreasca răspunde la acuzațiile medicilor demisionari: 'Sunt manipulați'

sorin paun

Managerul interimar de la Spitalul Floreasca din Capitală a spus, miercuri, după ce jumătate dintre medici și-au prezentat demisia, că el nu răspunde ”presiunilor” și vrea respectarea legii.

Într-o conferință de presă susținută la sediul unității medicale, managerul Sorin Păun a declarat că el solicită justificarea unor achiziții în raport cu nevoile pacienților și respectarea legii, în general.

Citește și: Viktor Orban o felicită pe Simona Pop, medaliată cu aur la Olimpiada de la Rio: Sportiva vrea cetățenia maghiară

”Sper ca medicii colegi să înțeleagă că au depus un jurământ în slujba pacientului și nu în interesul unui om sau grup de interese și să nu se lase manipulați. Toată activitatea managerială se bazează pe principiul respectării legii. Nu răspund la presiunile unor grupuri de interse, nu cer decât respectarea legii, justificarea unor achiziții pe baza nevoilor reale și respectarea reglementărilor și în vigoare. În relația cu colegii și colaboratorii mă bazez pe comunicare deschisă, în contextul în care reglementările trebuie aduse la cunoștință tuturor angajaților spitalului”, a spus managerul.

Citește și: Judecătorul care a dispus arestarea și extrădarea româncei Anamaria Nedelcu în Canada a fost eliberat din funcție de Klaus Iohannis

Sorin Păun a mai precizat că în demisiile pe care le-a primit din partea medicilor nu a regăsit niciun motiv pentru acest gest și că fiecare demisie în parte va fi discutată.

”Nu cer decât respectarea legii, justificarea achizițiilor pe baza nevoilor pacientului. Aceste cheltuieli trebuie justificare conform necesarului real al pacientului. Necesitățile urgente sunt precizate în referatele șefilor de secție, în perioada următoare vor fi mai multe examene pentru ocuparea acestor posturi care lipsesc. Am înregistrat o parte din personalul de la UPU SMURD, și medici și asistenti, demisia este un act unilateral. Nu am văzut în aceste demisii niciun fel de motivație. Exista o regulă, fiecare demisie este discutată punctual cu managerul spitalului”, a mai spus Sorin Păun.

Citește și: Cum sunt afectate plantele de schimbările de mediu: Au ajuns să consume mai puțină apă

15 dintre cei 30 de medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe şi-au prezentat miercuri demisiile. Oamenii sunt nemulţumiţi de managementul spitalului.  Spitalul Floreasca ar putea rămâne fără asistență de urgență.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.