Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mancini, selecţionerul naţionalei de fotbal a Italiei este la fel de influent ca Sacchi, Cruyff sau Ferguson, declară Jupp Heynckes

frf.ro
Trofeu euro 2020

Roberto Mancini, selecţionerul naţionalei de fotbal a Italiei, este la fel de influent cum au fost legendarii Arrigo Sacchi, Johan Cruyff sau Alex Ferguson, a declarat antrenorul german Jupp Heynckes după ce Squadra Azzurra a învins Anglia în finala EURO 2020, relatează site-ul sofoot.com.

Câştigător al Ligii Campionilor cu Real Madrid (1998) şi Bayern Munchen (2013), Heynckes, în vârstă de 76 de ani, care nu mai antrenează din 2018, l-a lăudat în revista Kicker pe Mancini după succesul Italiei în finala EURO 2020, împotriva Angliei (3-2 la lovituri de departajare, după 1-1 la capătul a 120 de minute), relatează Agerpres.ro.

Potrivit germanului, Mancini este un om care a reuşit "să revitalizeze Squadra Azzurra începând din 2018, testând numeroşi jucători şi instalând o armonie în cadrul grupului, pe teren şi în afara lui". Mancini a reuşit "lovitura sa din punct de vedere tactic, adoptând un stil de joc ofensiv, vertical şi rapid, susţinut de o apărare stabilă", a adăugat fostul tehnician al lui Bayern.

"Când erau jucători, Mancini şi (Gianluca) Vialli se înţelegeau pefect pe teren. După treizeci de ani, Mancini l-a readus pe fostul său coleg bolnav în fruntea delegaţiei Italiei. Ce gest frumos!", a spus Heynckes,

În opinia lui, după câştigarea acestui trofeu Mancini a căpătat altă anvergură. "Cum Arrigo Sacchi a revoluţionat fotbalul la Milan în a doua jumătate a anilor 1980, aşa a făcut acum Mancini. Este la fel de influent cum au fost (Arrigo) Sacchi, Johan Cruyff, Sir Alex Ferguson, Ernst Happel, Louis van Gaal, Jose Mourinho, Ottmar Hitzfeld sau Pep Guardiola", a spus cel care a fost desemnat de FIFA cel mai bun antrenor al anului 2013.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.