Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manuel Valls propune o 'alianţă a secolului XXI' între Europa şi Africa

MANUEL VALLS DÉFEND SON BILAN

Premierul francez, Manuel Valls, a susţinut sâmbătă, în timpul unei vizite în Ghana, realizarea unei 'alianţe a secolului XXI' între Europa şi Africa, el estimând că în lipsa unui asemenea demers ţările africane se vor orienta către noii concurenţi ai Europei, adică statele emergente, cum ar fi China, transmite AFP.

'Africa se îndreaptă şi trebuie să se îndrepte către Europa. Dacă nu răspundem acestui apel, dacă nu captăm această privire, atunci ea se va orienta în altă direcţie', a indicat şeful executivului francez, care desfăşoară un turneu în ţări africane, după Ghana urmând să viziteze Togo şi Coasta de Fildeş.

'Franţa a dat uneori înapoi în ultimii ani în faţa statelor emergente, care au decis să investească în Africa', a subliniat Valls. 'Prin urmare, Franţa are în faţa ei o imensă responsabilitate: să propună Europei şi Africii o alianţă pentru secolul XXI. Este responsabilitatea noastră, a francezilor, de a construi aceste parteneriate care dau forţă economiilor şi democraţiilor noastre', a pledat el în continuare.

Premierul francez s-a referit şi la criza provocată de valul de migranţi, majoritatea veniţi din Africa subsahariană, el afirmând că 'trebuie să fim capabili să stăpânim crizele migratorii, dar în acelaşi timp să fim şi demni'. 'Africa este continentul viitorului', a conchis Valls, care a făcut din acest concept laitmotivul turneului săi african.

Tot luna aceasta şi cancelarul german, Angela Merkel, a efectuat un turneu în Africa, cu obiectivul de a combate exodul migranţilor către Europa, informează agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.