Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manuscrise de Cioran și Eliade, cumpărate de Ministerul Culturii, au intrat în administrarea Bibliotecii Naționale

sibiu100.ro
Ministerul Culturii

Manuscrisele lui Cioran și Eliade pentru care Ministerul Culturii și-a exercitat în acest an dreptul de preemțiune au intrat în administrarea Bibliotecii Naționale a României, potrivit unei hotărâri de Guvern adoptate miercuri.

Ministerul Culturii și-a exercitat în acest an dreptul de preemțiune și negociere pentru cinci bunuri culturale mobile, mai precis, manuscrise ce aparțin marilor autori români, Emil Cioran și Mircea Eliade, clasate în patrimoniul cultural național, categoria juridică „Tezaur”.

Ministrul Culturii Lucian Romașcanu a semnat în 25 martie contractul de achiziție a acestora, iar în luna aprilie manuscrisele au fost expuse publicului la sediul Bibliotecii Naționale a României.

„Astăzi, în ședința de Guvern, a fost adoptat proiectul de Hotărâre privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor bunuri culturale mobile și darea acestora în administrarea Bibliotecii Naționale a României”, a transmis Ministerul Culturii.

Astfel, cele cinci bunuri culturale mobile, reprezentând prima achiziție realizată după anul 2008, intră în administrarea Bibliotecii Naționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.