Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MApN a aprobat planul de şcolarizare pentru instituţiile de învăţământ superior militar: Admiterea se face pe baza mediei de la Bacalaureat

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam militari defilare armata

Ministerul Apărării anunţă că a aprobat planul de şcolarizare pentru instituţiile de învăţământ superior militar, la programele de licenţă, metodologia de admitere privind recrutarea şi selecţia candidaţilor fiind modificată, în contextul pandemiei de COVID-19. Admiterea în instituţiile de învăţământ superior militar se face pe baza mediei de la Bacalaureat, cu excepţia Institutului Medico-Militar, anunță news.ro.

Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia Generală Management Resurse Umane (DGMRU), a aprobat Planul de şcolarizare privind admiterea în instituţiile de învăţământ superior militar la programele de studii universitare de licenţă în anul universitar 2020-2021, pe locurile Ministerului Apărării Naţionale (https://dmru.mapn.ro/pages/view/161).

Citește și: S-a aflat! Cine este cel care va moșteni toată averea lui Ion Iliescu

"Admiterea în învăţământul militar, spre deosebire de învăţământul civil, este un proces secvenţial care începe cu mult înaintea desfăşurării testului de evaluare a cunoştinţelor şi înseamnă parcurgerea mai multor etape - înscrierea candidaţilor, recrutarea, evaluarea psihologică, evaluarea capacităţii motrice şi examinarea medicală a candidaţilor", arată MApN.

În acest an, din cauza măsurilor cu caracter de urgenţă luate în contextul pandemiei COVID-19, metodologia de admitere în instituţiile militare de învăţământ a fost modificată şi adaptată în ceea ce priveşte recrutarea şi selecţia candidaţilor ce optează pentru cariera militară (https://dmru.mapn.ro/pages/view/147).

Admiterea în instituţiile de învăţământ superior militar se face pe baza mediei de la bacalaureat, cu excepţia Institutului Medico-Militar, care nu face obiectul admiterii prin repartiţie şi ale cărui locuri se vor ocupa conform regulamentelor acestor instituţii (https://institutul-medico-militar.mapn.ro/pages/view/128).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.