Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

”Marțea Neagră” are mari șanse să se întoarcă

revista presei

Evenimentul Zilei:

Disprețul față de anticorupție a fost evident la ultimul Consiliu Național. Vorbele de obidă la adresa procurorilor s-au rostit pe la colțuri, scâșnind din dinți, și mai puțin în discursurile oficiale. Au fost și două excepții. Doi membri PSD care au luat taurul de coarne și au dat frâu liber frustrărilor acumulate în PSD. Unul a fost senatorul Georgică Severin, care le-a cerut juriștilor PSD să modifice Codul Penal... Al doilea a fost un pesedist din popor, care a dat un scurt interviu publicației online stiripesurse.ro: „Trebuie schimbat ceva, am devenit pe plan internațional o țară penală, o țară de hoți... Trăim un adevărat coșmar, în fiecare zi sunt arestări, lumea la început se bucura, dar acum vă spun că nu se mai bucură nimeni, se îngrijorează, pentru că este vorba de cei pe care i-au ales ei și nu întâmplător sunt oameni care au fost aleși mai multe mandate și atunci se produce un haos și în puterea de orientare a oamenilor, toți pot fi penali... Dacă se merge în ritmul ăsta, adio Guvern, adio Parlament”... În Marțea Neagră, aceiași juriști ai PSD pe care i-a invocat Georgică Severin încercau, în zadar, să promoveze o lege a amnistiei și grațierii, care ar fi scos din pușcării nume mari ale politicii. Tentativa a eșuat atunci, pentru că liberalii conduși de Crin Antonescu s-au opus în ultima clipă. Astăzi, un astfel de demers ar avea mari șanse de reușită. Numărul condamnărilor și arestărilor preventive a crescut foarte mult în ultima vreme, iar politicienii sunt din ce în ce mai îngrijorați că ar putea intra și ei în malaxorul DNA. Răbdarea lor se cam apropie de final. De aceea, când va veni momentul, vor fi mulți cei care vor pune umărul la demolarea Justiției... Declarația lui Georgică Severin este, fără îndoială, o invitație de a repeta Marțea Neagră. Sunt convins că, mai devreme sau mai târziu, acest lucru se va întâmpla. Majoritatea parlamentară va modifica legislația penală, pentru a-i mai domoli pe procurori, iar liberalii din Opoziție, cel mai probabil, vor închide ochii. Nu îl văd pe Klaus Iohannis să încerce să înăbușe o eventuală revoltă-DNA.Se va limita, cel mai probabil, la câteva comunicate de presă seci, sau la câteva postări pe Facebook, în care își va exprima dezacordul. La fel cum a reacționat și în cazurile Varujan Vosganian și Laszlo Borbely, pe care Parlamentul i-a scăpat de anchetele penale. Fără vlagă.

Romania Libera:

Boris Nemțov, unul dintre cei mai importanți opozanți ai președintelui Vladimir Putin, ar fi fost ucis pentru că ar fi cooperat cu americanii și ar fi ajutat la alcătuirea listei cu sancțiuni impuse de Washington după anexarea ilegală a Crimeii. Informația a fost publicată de ziarul german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, care citează unele „din cercurile de securitate“. Publicația relatează că, după anexarea Crimeii, Boris Nemțov a ajutat la elaborarea listei de persoane sancționate de SUA. Lista respectivă conține numeroase nume din cercul intim de putere al președintelui rus, Vladimir Putin, care au primit interdicție de călătorie pe teritoriul american și ordine de înghețare de active și conturi bancare. Despre Boris Nemțov, ziarul mai afirmă că ar fi fost finanțat de miliardarul american George Soros și că a avut, anul trecut, întâlniri cu senatorii republicani John McCain și Ron Johnson

Capital:

Din resursele proprii, România își asigură peste 80% din consumul energetic (gaze naturale, energie și produsele petroliere). Suntem printre statele europene cu cea mai mică rată de dependență, însă resursele energetice sunt pe terminate. Mai avem rezerve sigure de țiței pentru aproximativ 23 de ani, iar asta în situația în care necesarul de produse petroliere este asigurat în proporție de 60% din importuri, mai exact țiței cumpărat din străinătate și prelucrat în România. În ceea ce privește gazele naturale, specialiștii avertizează că rezervele actuale se pot epuiza într-o perioadă de 14 ani. Deznodământul nu este însă atât de tragic, întrucât există mari șanse să fie descoperite noi zăcăminte, mai ales în Marea Neagră, la care principalii jucători nu au avut acces până acum din cauza tehnologiei.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.