Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Boloș recunoaște că reducerea drastică a deficitului bugetar e mai degrabă o speranță: Nu ne putem angaja

InquamFOTO/Octav Ganea
Marcel Boloș

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, despre deficitul bugetar, că deocamdată toate mecanismele pe care le avem în vigoare ne dau această speranţă că nu deviem masiv de la ţinta de deficit bugetar pe care o avem asumată prin programul de convergenţă. El a mai spus că nu crede că ne putem angaja la 4,4 % din PIB, dar nici o deviaţie majoră.

Ministrul Finanţelor a fost întrebat joi, după şedinţa de Guvern, cum va arăta deficitul bugetar în luna noiembrie, dacă noi deja facem scoatem aproximativ 1 % din PIB din fondul de rezervă.

”Vă daţi seama cum arăta dacă nu aveam niciun fel de măsură, nici cele stabilite prin ordonanţa 90, nici cele stabilite prin legea 296, nici cele stabilite la începutul anului prin ordonanţa 34, cum arăta deficitul bugetar fără ca Guvernul să decidă un control foarte aspru asupra modului în care se cheltuiesc banii din bugetul public? Eu spun că trebuie să aşteptăm sfârşit de luna noiembrie. Ştim cu toţii că luna noiembrie nu este una foarte bogată în încasări de impozite şi taxe. De asemenea ştim cu toţii că sfârşitul de an este unul în care cheltuielile escaladează, deocamdată toate mecanismele pe care le avem în vigoare, ne dau oarecum această speranţă că nu deviem masiv de la ţinta de deficit bugetar pe care o avem asumată prin programul de convergenţă”, a spus Boloş.

”Nu cred că ne putem angaja la 4,4 % din PIB, dar nici o deviaţie majoră. (..) Pentru ţara noastră nu ar fi un lucru extraordinar de bun să avem peste 6 % din PIB nu cred că vom ajunge acolo”, a completat Boloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.