Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe şi Apărării din Republica Irlanda

marcel ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a avut o întrevedere, marţi, cu ministrul irlandez al Afacerilor Externe şi Apărării, Simon Coveney, aflat în vizită la Bucureşti, cu care a discutat, printre altele, despre efectele generate de războiul din Ucraina.

"M-am bucurat să constat, în discuţia purtată astăzi cu ministrul Afacerilor Externe şi Apărării al Republicii Irlanda, domnul Simon Coveney, faptul că împărtăşim aceleaşi idei legate de efectele generate de războiul din Ucraina în privinţa securităţii alimentare şi energetice şi avem aceeaşi viziune privind efortul de reconstrucţie a acestei ţări. Amândoi am fost în Ucraina, am văzut cu ochii noştri amploarea pagubelor produse de război şi avem imaginea clară a dimensiunii fără precedent pe care o presupune această operaţiune", a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adăugat că, în cadrul discuţiilor, a arătat că România are resursa umană calificată şi companii cu experienţă care pot fi mobilizate rapid pentru a începe proiecte majore de refacere a infrastructurilor statului ucrainean, precizând că este convins că Irlanda va sprijini toate demersurile în acest sens, potrivit Agerpres.ro.

"Extrem de important mi s-a părut şi interesul deosebit pe care domnul Coveney l-a arătat pentru Republica Moldova, unde va şi ajunge după vizita la Bucureşti. Guvernul irlandez susţine puternic perspectiva europeană pentru Republica Moldova, alături de Ucraina, iar dorinţa clară de a mări implicarea Irlandei în dosarele extinderii UE în această parte a continentului sunt convins că va întări mult colaborarea dintre statele noastre", a transmis preşedintele Camerei Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.