Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, ANUNȚ de ultimă oră: 'Proiectul de rectificare bugetară va intra miercuri în transparență'

Inquam Photos / Octav Ganea
marcel ciolacu

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a anunțat că proiectul de rectificare bugetară va intra, miercuri, în transparență decizională, precizând că luni ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a prezentat propunerile sale în ședința coaliției de guvernare, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit în cazul crimelor din Caracal: ‘Pentru așa ceva, pedeapsa capitala este prea puțin’

„Vom vedea. Am înțeles că va intra în transparență în ziua de miercuri. Dar sunt normale discuții. Ministrul de Finanțe a venit a expus punctul dânsului de vedere și ce măsuri dorește dânsul să se ia și pe urmă vedem ce facem”, a afirmat Marcel Ciolacu, înaintea CEx al PSD, întrebat ce va face Guvernul legat de nemulțumirile ALDE că sunt tăiate sume de la Transporturi, Sănătate sau Educație.

Citește și: Fosta iubită a lui Radu Mazăre, unsă șefă la MAI! Numire-cheie la Interne

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a transmis premierului Viorica Dăncilă și ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici, în ședința coaliției de guvernare, că ALDE nu este de acord cu tăierile bugetare de la ministerele de bază pentru dezvoltarea României: Transporturi, Educație și Sănătate.

De asemenea, ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la investiţii şi a cerut identificarea unor soluţii. De asemenea Tăriceanu s-a arătat nemulțumit și de faptul că au fost majorate cu peste jumătate de miliard bugetele SRI, SIE și STS.

Citește și: Câtă incompetență la Caracal! Cine a descoperit, de fapt, locul de unde a sunat Alexandra

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunțat, săptămâna trecută, că prima rectificare bugetară ar trebui efectuată până pe 31 iulie. El a vorbit despre un pachet de măsuri menite să eficientizeze cheltuirea banului public, car ear urma să includă şi măsuri privind pensiile speciale, dar şi limitarea unor cheltuieli cum ar fi călătoriile gratuite cu trenul acordate studenţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.