Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie a aplicat, în ultimii ani, măsuri substanţiale pentru a contracara transferurile de fonduri suspecte

bani catuse

Marea Britanie a aplicat, în ultimii ani, măsuri substanţiale pentru a contracara transferurile de fonduri suspecte, a transmis luni Guvernul de la Londra, pe fondul dezvăluirilor despre activităţile mai multor bănci, inclusiv HSBC şi Barclays, anunță MEDIAFAX.

"Infractorii nu trebuie să poată profita de pe urma activităţilor lor ilegale în nicio situaţie, astfel că în ultimii ani am adoptat măsuri substanţiale pentru contracararea banilor murdari", a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului britanic, citat de agenţia Reuters.

Citește și: Medicul Dorel Săndesc DĂ BOMBA: românii care poartă mască se pot INFECTA cu coronavirus, dar fac forme ușoare

Acţiunile companiilor bancare HSBC şi Standard Chartered au scăzut luni la cele mai mici niveluri începând din 1998, pe fondul dezvăluirilor despre facilitarea unor tranzacţii financiare suspecte în pofida avertismentelor.

Dosarele FinCEN (FinCEN Files) conţin 2.657 de documente dezvăluite, dintre care 2.100 conţin informaţii despre activităţi suspecte.

Rapoartele privind activităţi financiare suspecte au fost transmise site-ului Buzzfeed şi distribuite Consorţiului Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie (ICIJ).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.