Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie are un nou duce de Edinburgh - Cine va prelua titlul prințului Philp

printul philip

Marea Britanie are un nou duce de Edinburgh. La doi ani de la moartea prinţului Philip, care purta acest titlu, regele Charles a decis să-l acorde fratelui său mai mic, prinţul Edward, a anunţat vineri Palatul Buckingham, notează Mediafax

"Îi urăm noului duce de Edinburgh la mulţi ani. Regele i-a conferit ducatul de Edinburgh fratelui său, prinţul Edward, cu ocazia împlinirii a 59 de ani", este mesajul de pe contul oficial de Twitter al familiei regale.

Philip, soţul reginei Elizabeth II de peste 70 de ani, a murit la vârsta de 99 de ani, pe 9 aprilie. Primise titlul de duce de Edinburgh în ziua căsătoriei cu Elizabeth, care nu era încă regină, la 20 noiembrie 1947.

Titlul a fost creat în 1726, pentru prinţul Frederick, nepotul regelui George I. Regina Victoria l-a acordat apoi în 1866 celui de-al doilea fiu al ei, prinţul Alfred. Prinţul Philip a fost a treia persoană care l-a purtat.

Edward, cel de-al patrulea copil al reginei, născut pe 10 martie 1964, era cunoscut până acum drept Conte de Wessex, titlu care i-a fost acordat în 1999 când s-a căsătorit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.