Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie: Directorii marilor companii au câștigat până vineri la prânz cât vor câștiga angajații lor în întreg anul

UK Marea Britanie

Directorii marilor companii din Marea Britanie vor fi caștigat deja atat de mult, de la 1 ianuarie și până vineri la prânz, cât va fi plătit muncitorul mediu în întreg anul 2019, relatează Bloomberg, potrivit Mediafax.

Șefii companiilor incluse în indicele bursier FTSE 100 au atins acest prag în jurul orei locale 13.00, cu două ore mai devreme decât anul trecut, după o creștere de 11% a veniturilor, conform CIPD, o asociație a prefesioniștilor din resurse umane, și a gupului de cercetare High Pay Centre.

Veniturile femeilor au fost depășite chiar mai devreme, la ora 8:30 dimineață.

În topul veniturilor din Marea Britanie se află Jeff Fairburn de la Persimmon, cu un venit de 47.087.000 lire sterline și un raport de 1.130:1, urmat de Simon Peckham de la Melrose Industries, cu 42,7 milioane lire sterline și un raport de 1.134:1 și Rob Perrins de la Berkeley Group cu 27,9 milioane lire și un raport de 273:1.

Media directorilor executivi din top 10 este 20,7 milioane lire sterline și un raport de 506:1.

În ciuda eforturilor guvernului britanic de a face plățile directorilor executivi mai transparente, decalajul dintre directorii executivi și angajați rămâne ridicat. Șefii FTSE câștigă de 133 ori mai mult decât angajații lor, de la 47 de ori în 1998, raportat la salariul mediu.

Citește și: Canada afirmă că 13 dintre cetăţenii săi au fost reţinuţi în China de când a fost arestată şefa operaţiunilor financiare a Huawei

"Pentru a spori nivelul de trai, avem nevoie de creștere economică și de inovare, dar trebuie să asigurăm și o distribuție corectă a creșterii", spune Luke Hilyard, directorul High Pay Center.

Disparitățile din Marea Britanie reflectă creșterea mai largă a inegalității veniturilor în majoritatea țărilor dezvoltate.

Noi reguli, care au intrat în vigoare de la 1 ianuarie, solicită tuturor companiilor din Marea Britanie cu mai mult de 250 de angajați să-și facă publice salariile, începând cu anul viitor, și să justifice bonusurile pentru conducerea companiilor.

Diferența dintre venituri este și mai mare în SUA, cu un raport între salariile directorilor executivi și cele ale muncitorilor de 312: 1 în 2017. Veniturile medii ale directorilor executivi ale celor mai mari 350 companii din America au fost cu 18% mai mari decât în anul precedent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.