Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie nu va sprijini extinderea Grupului celor Şapte (G7), cu includerea Rusiei

G7

Marea Britanie nu va sprijini extinderea Grupului celor Şapte (G7) cu includerea Rusiei, a declarat un reprezentant al premierului Regatului Unit. „Hotărârea privind participarea la G7 va trebui adoptată în unanimitate de toţi liderii Grupului” – a declarat acesta, citat de Agenţia PA Media, anunță rador.ro.

Potrivit afirmaţiilor sale, Rusia a fost exclusă din G8 după anexarea Crimeii, iar Moscova nu are o atitudine pe placul Londrei şi a partenerilor săi din G7. „Noi nu vom sprijini revenirea Rusiei ca membru în cadrul Grupului” – a declarat reprezentantul premierului britanic. „Rusia nu trebuie să se întoarcă în G7, atâta vreme cât ea nu încetează activitatea agresivă şi destabilizatoare, care ameninţă securitatea cetăţenilor Marii Britanii, precum şi securitatea aliaţilor noştri” – a adăugat acesta.

Citește și: Dezvăluire nucleară: Șef MAI, sponsorizat de spionajul chinez! Bogdan Despescu ar fi blocat totul în ultima clipă

Amintim că, anterior, preşedintele SUA, Donald Trump, a amânat summitul G7 planificat la sfârşitul lunii iunie, pentru luna septembrie, şi a declarat că intenţionează să invite la acesta Rusia, Coreea de Sud, Australia şi India.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.