Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie: O siluetă caricaturizată a producătorului Harvey Weinstein va fi arsă în piaţa publică

agerpres.ro
Harvey Keitel Liam McIntyre

O siluetă caricaturizată care îl reprezintă pe producătorul Harvey Weinstein, acuzat de hărţuire sexuală, va fi arsă în noaptea de "Bonfire", care are loc pe 5 noiembrie în Edenbridge, sudul Angliei, locul unde au fost "victime" mai multe persoane publice, printre care şi Donald Trump, potrivit BBC, scrie news.ro.

The Edenbridge Bonfire Society, cunoscută pentru arderea siluetelor caricaturizate ale unor celebrităţi, organizează acest eveniment anual pentru a strânge fonduri.

Efigia lui Weinstein are o înălţime de 11 metri. Înaintea producătorului de la Hollywood au mai fost "arşi" preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, fostul preşedinte al FIFA Sepp Blatter, jurnalista Katie Hopkins şi fotbalistul Wayne Rooney.

Anul acesta sunt aşteptaţi peste 10.000 de oameni la eveniment care vin din Londra, Surrey, Sussex şi Kent.

La început, participanţii vor porni într-o procesiune cu torţe aprinse şi cor de copii. După un spectacol de focuri de artificii, manechinul va fi aprins.

În Anglia, noaptea de "Bonfire" ("Focul bucuriei") marchează în fiecare an eşecul unei conspiraţii a catolicilor, condusă de Guy Fawkes, care a inspirat măştile Anonymous, pentru a-l ucide pe regele protestant James I. Pe 5 noiembrie 1605, Guy Fawkes a aruncat în aer Parlamentul cu 36 de butoaie de pulbere. Prin "Focurile bucuriei" sunt trecute efigii ale personalităţilor, alături de cea a lui Guy Fawkes.

Scandalul "Weinstein” a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.