Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie se implică masiv în problema refugiaţilor: Ce au decis autorităţile britanice

marea britanie

Guvernul britanic şi-a anunţat joi intenţia de a găzdui în ţară, până în 2020, un număr de până la 3.000 de copii vulnerabili din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, precum şi familiile acestora dacă va fi necesar, relatează AFP. 'Acest program nu va viza numai copiii neînsoţiţi, ci se va extinde şi la copiii vulnerabili, precum cei care ar putea fi obligaţi să muncească, să se căsătorească forţat sau să fie victime ale altor forme de abuz sau exploatare', a afirmat Ministerul britanic de Interne într-un comunicat.

Acest nou program, realizat în colaborare cu Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), 'va fi deschis tuturor grupurilor şi naţionalităţilor considerate cu risc în MENA' (Orientul Mijlociu şi Africa de Nord), se precizează în comunicat. Potrivit ministerului, 'câteva sute de persoane' vor fi găzduite în acest an şi până la 3.000 de persoane vor fi găzduite până în anul 2020. Această cifră se adaugă celor 20.000 de refugiaţi sirieni pe care guvernul britanic s-a angajat să-i primească, tot până în 2020. Până în prezent, mai mult de o mie (din care jumătate sunt copii) au sosit în Marea Britanie.

Marea Britanie şi-a luat acest angajament independent de Uniunea Europeană (UE), refuzând să facă parte dintr-un sistem comun de azil al UE, promiţând în acelaşi timp 2,3 miliarde de lire sterline (2,9 miliarde de euro) pentru a-i ajuta pe refugiaţi, în Siria şi în regiune. În paralel, Marea Britanie a anunţat că va pune la dispoziţie 75 de experţi pentru a ajuta la gestionarea refugiaţilor în Grecia, în cadrul acordului dintre UE şi Turcia, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.