Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie va acorda despăgubiri 'generației Windrush', imigranți sosiți după cel de-Al Doilea Război Mondial și care au suferit un tratament inacceptabil

 Sajid Javid

Ministrul de interne britanic, Sajid Javid, a anunţat miercuri un program de despăgubiri pentru aşa-numita 'generaţie Windrush', imigranţi sosiţi după Al Doilea Război Mondial, dintre care unii au suferit un 'tratament inacceptabil', relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Avere impresionantă! Cu ce se poate lăuda Florin Călinescu

Această generaţie poartă numele navei Empire Windrush, sosită la 22 iunie 1948 în portul Tilbury, la 40 km est de Londra, având la bord mai multe sute de imigranţi originari din Caraibe, în principal din Jamaica, dar şi din insulele Bermude sau din Guyana britanică.

Anul trecut, un scandal a scos la iveală că guvernul i-a tratat ca imigranţi ilegali pe unii dintre ei, care ar fi trebuit totuşi să fie cetăţeni britanici, cerându-le să-şi dovedească fiecare an de şedere în Regatul Unit, sub ameninţarea expulzării.

Citește și: Tensiune la Guvern! ‘Viorica Dăncilă nu vrea să pună pe ordinea de zi proiectele fără avizul lui Tudorel Toader’

'Toată ţara a fost şocată de tratamentul inacceptabil suferit de unii membri ai generaţiei Windrush. Oameni care şi-au construit viaţa în această ţară, oameni care au dat atâta pentru această ţară, oameni care au toate drepturile să fie în această ţară, şi cărora li s-a spus că nu sunt bine-veniţi', a declarat ministrul de interne în Camera Comunelor, prezentând detaliile programului.

'A fost o eroare îngrozitoare şi care nu ar fi trebuit să se producă niciodată', a adăugat Javid, exprimându-şi 'profundul regret'.

Citește și: Un nou atac lansat de Augustin Lazăr! A cerut ca Adina Florea să fie cercetată disciplinar

La acest program, care se doreşte 'simplu, accesibil şi just', vor avea acces cetăţenii ţărilor din Commonwealth instalaţi în Marea Britanie înainte de 1973, precum şi unii dintre copiii şi nepoţii de imigranţi care se consideră lezaţi.

Costul total al programului de despăgubiri este estimat la 200 milioane de lire sterline (234 milioane de euro), a mai indicat ministrul de interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.