Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Ligor, întâlnire importantă cu mai mulți experți români în domeniul migrației

Maria Ligor UK

Ministrul delegat Maria Ligor a participat vineri la o masă rotundă cu experţi români în domeniul migraţiei, discuţiile axându-se pe identificarea oportunităţilor de colaborare pentru o mai bună fundamentare a politicilor publice care îi vizează pe românii din diaspora, informează MAE.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, dezbaterea a fost organizată cu prilejul conferinţei anuale a Asociaţiei Europene de Sociologie, 'Facing a New "Age of Migration"? Methodological Challenges, Conceptual Questions, Political Entanglements', desfăşurată la Bucureşti în aceste zile.

Citește și: Iordache: După ce Justiția va consfinți fuziunea, vom putea schimba denumirea grupului în PMP

"În acord cu principiul consultării extinse şi respectând transparenţa decizională, Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, promovează un dialog deschis şi consecvent cu principalii actori interesaţi de fenomenul mobilităţii capitalului uman, în vederea atragerii de expertiză şi recomandări pentru programe şi proiecte destinate românilor de peste hotare", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, Maria Ligor a precizat că iniţiativele de conectare a specialiştilor din diaspora cu cei din ţară şi cu instituţiile publice sunt esenţiale în procesul de recuperare a talentului şi expertizei româneşti aflate în străinătate.

"Conturarea unei astfel de reţele profesionale în domeniul sociologiei migraţiei poate servi ca model şi pentru alte domenii de activitate. Dorim ca prin iniţiative de acest tip să oferim posibilitatea reluării legăturilor cu ţara şi a transferului de cunoştinţe care să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a României", a declarat ministrul delegat, citat în comunicat.

La întâlnirea facilitată de Universitatea Bucureşti - Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială au participat 24 de experţi români, profesori şi cercetători în domeniul sociologiei migraţiei de la principalele universităţi din Europa şi din România. Aceştia au discutat cu ministrul despre cele mai recente evoluţii din studiul migraţiei la nivel internaţional şi despre modul în care ar putea contribui la dezvoltarea domeniului şi în România, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.