Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova a comparat sancțiunile aplicate de Canada cu arderea cărților în cel de-al Treilea Reich

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a comparat sancțiunile Canadei cu arderea cărților în cel de-al Treilea Reich, anunţă Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse. Autorităţile de la Ottawa au impus anterior sancţiuni împotriva artiștilor și jurnaliștilor ruși. Sancțiunile impuse vineri de Guvernul canadian împotriva jurnaliștilor și artiștilor ruși sunt comparabile cu încercările celui de-al Treilea Reich de a îneca vocea rațiunii prin arderea cărților și interzicerea periodicelor, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Aleksandr Hinştein, membru al Dumei de Stat a Rusiei, a comentat includerea sa pe lista de sancțiuni a Canadei. El a anunțat că Rusia va răspunde la sancțiunile canadiene. De asemenea, conducerea Grupului media Russia Today a comentat includerea pe lista de sancțiuni a Canadei.


''Sancțiunile canadiene împotriva jurnaliștilor și artiștilor ruși sunt comparabile cu încercarea celui de-al Treilea Reich de a distruge ''spiritul negerman'' și de a îneca vocea rațiunii prin arderea cărților și interzicerea periodicelor'', a scris purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe Maria Zaharova, pe canalul său de Telegram.


''Nazistul Mihailo Homiak ar putea fi mândru de nepoata sa, Chrystia Freeland, viceprim-ministrul în Guvernul Trudeau. Vineri, Canada a impus sancțiuni împotriva a 38 de persoane fizice și 16 persoane juridice din Federația Rusă. În mod special, pe listă sunt incluşi jurnaliștii Serghei Brilev, Tatiana Mitkova, deputatul Dumei de Stat Aleksandr Hinştein, artiștii Oleg Gazmanov, Nikolai Baskov, Polina Gagarina, Mihail Boiarski, Nadejda Babkina, Irina Allegrova. Pe listă mai sunt incluşi și Grupul media Rossia Segodnia, Agenţia de presă RIA NOVOSTI, precum și organizații care, potrivit autorităţilor de la Ottawa, ar fi asociate cu omul de afaceri Evgheni Prigojin.
În 2017, ziarul The Globe and Mail a relatat că Mihailo Homiak, bunicul vicepremierului canadian Chrystia Freeland, a colaborat cu Germania nazistă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În perioada ocupației germane a Poloniei, Homiak a publicat la Cracovia, iar apoi la Viena, ziarul Krakivski Visti. Acest ziar a publicat atât articole antisemite, cât și articole despre cultura ucraineană. Freeland a spus public că familia bunicului ei a fost forțată să-și părăsească patria și s-a mutat în Canada ca refugiați, după sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.