Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova: 'Politica UE față de Serbia amintește de o nuntă care începe cu trădare'

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Politica Bruxellesului față de Belgrad amintește de "o nuntă care începe cu trădare", a scris, duminică, pe canalul său Telegram, directorul Departamentului de Informații și Presă al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Diplomatul rus a atras atenția asupra faptului că recenta agravare din nerecunoscuta Kosovo a avut loc imediat după summitul UE din Albania, cu participarea statelor din Balcanii de Vest. După cum a subliniat Zaharova, în timpul summitului a fost adoptată Declarația de la Tirana, care sprijină aspirațiile Balcanilor de Vest de a adera la UE, informează TASS, citată de Rador.

"Mai mult, într-un paragraf separat, Uniunea Europeană prescrie în Declarația de la Tirana că separatista Kosovo (precum şi Serbia) se află "pe calea europeană" - a precizat ea, subliniind că nu e rost de a fi surprinşi că "separațiștii kosovari au continuat o escaladare armată și provocări în forță" și au început să aibă o "retorică agresivă".

După cum a adăugat Zaharova, Uniunea Europeană încearcă simultan să conducă Serbia către un "viitor frumos" și să organizeze provocări împotriva Belgradului. Potrivit afirmaţiilor sale, o astfel de politică este de la bun început perfidă, la fel ca "o nuntă care începe cu o trădare".

Diplomatul a amintit că marea majoritate a locuitorilor actuali ai Kosovo sunt etnici albanezi, care urmăresc îndeaproape perspectivele europene ale Albaniei. Maria Zaharova a adăugat că premierul kosovar, Albin Kurti, în paralel cu agravarea situaţiei în stradă, a solicitat aderarea la UE, lansând astfel un "proces politic".

Potrivit reprezentantului oficial al MAE rus, riscul unei confruntări armate crește în partea de nord a Kosovo. O situație similară, potrivit Zaharovei, a fost observată în 2008 în Georgia, când președintele țării, Mihail Saakașvili, care spera să adere la NATO după summitul de la București, a început acţiuni armate în Osetia de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.