Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova, reacție cu trimitere la România după interzicerea Partidului ŞOR: 'Ce urmează? O regină română a întregii Moldove? '

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Maria Zaharova, reacție cu trimitere la România după interzicerea Partidului ŞOR: Ce urmează? O regină română a întregii Moldove?

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a dat de înţeles că decizia de a declara neconstituţional Partidul ŞOR din Republica Moldova ar contraveni principiilor democratice.

„O instanţă de judecată din Moldova a scos în afara legii partidul de opoziţie „ŞOR”. Democraţia progresează. Ce urmează? O regină română a întregii Moldove?”, a scris Zaharova pe canalul său de Telegram la puţin timp după pronunţarea deciziei Curţii Constituţionale din Republica Moldova, relatează NewsMaker, potrivit news.ro.

Ce a spus Curtea Constituțională de la Chișinău

Curtea Constituțională de la Chișinău a declarat drept neconstituțional partidul condus de oligarhul fugar, Ilan Șor. Asta după ce Guvernul Republicii Moldova a depus o sesizare către Înalta Curte, prin care a cerut scoaterea Partidului ȘOR în afara legii.

Ședințele la Curtea Constituțională au început la 10 mai și au durat timp mai bine de o lună. În toată această perioadă, părțile au fost invitate să-și prezinte pozițiile, argumentele, pledoariile și replicile finale, conform deschide.md.

Reprezentanții Guvernului au motivat solicitarea lor de a scoate acest partid în afara legalității, prin argumente precum că reprezentanții Partidului ȘOR ar fi mituit alegători și protestatari, ar avea legături cu persoane dubioase de la Kremlin, ar fi încălcat în mod repetat legislația în ceea ce privește activitatea financiară a partidului.

Citește și: Reacţia Maiei Sandu la decizia Curţii Constituţionale de a scoate Partidul 'ŞOR' în afara legii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.