Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marian Munteanu, PNȚCD și România anului 2016

marian munteanu

Alianța Noastră a devenit partid și va candida la alegerile parlamentare. Această construcție a fost promisă de Marian Munteanu după alegerile locale și se va bucura de sprijinul logistic al PNȚCD, ai cărui membri vor candida și ei tot pe listele AN.

Trecem cu vederea peste faptul că membrii unui partid istoric vor candida pe listele unuia abia înființat, pentru că PNȚCD a cam pierdut în ultimii ani testul urnelor și haideți să ne uităm care sunt premisele de la care pleacă liderul studenților din anii '90 și partidul lui Iuliu Maniu.

Pentru Aurelian Pavelescu și PNȚCD, acesta poate fi ultimul tren care să păstreze partidul ancorat în realitate, partid care altfel riscă să rămână amintit doar de către din ce în ce mai puținii romantici și, desigur, de către cărțile de istorie. Pavelescu a mai încercat în ultimii ani două mișcări de resuscitare, prima fiind alianța cu Inițiativa România Liberală a lui Andrei Chiliman, imediat după ce fostul primar al Sectorului 1 a plecat din PNL, iar cea de-a doua s-a consumat într-un șir de parteneriate pe filiera PDL-PMP.  Din păcate pentru țărăniști, timpul nu prea a avut răbdare, atât Chiliman cât și liderii PDL/PMP având nevoie de rezultate politice imediate. Astfel că, aceștia au privit PNȚCD-ul nu ca pe temelie pe care să așeze o nouă construcție ci mai degrabă ca pe un „plus zero-virgulă-ceva la sută” în scorul final al celor mai apropiate alegeri.

Nici pentru Marian Munteanu, povestea nu este cu mult diferită. Asemeni PNȚCD-ului, de imaginea liderului studenților din anii '90 atârnă performanțele din trecut. Eșecul candidaturii sale la alegerile locale ne-a arătat, totuși, ceva. Cel puțin în București, avem două electorate extrem de antagonizate asupra a ceea ce reprezintă Marian Munteanu. În scurta perioadă în care a fost candidatul liberalilor pentru Primăria Capitalei, nu prea au existat oameni neutri față de imaginea sa. Unii l-au susținut, alții l-au criticat, ambele situații reprezentând totuși un punct de plecare mult mai bun decât cea de-a treia variantă, în care candidatura sa nu ar fi stârnit niciun val. Acest lucru înseamnă că Marian Munteanu poate fi o locomotivă pentru o nouă construcție politică, o locomotivă care să stârnească emoție, deopotrivă pozitivă și negativă.

Așadar, în vederea alegerilor parlamentare din iarnă avem două entități care își dau mâna pentru o nouă construcție politică, însă sunt două entități asupra cărora atârnă greu performanțele din trecut. Rămâne de văzut dacă aceste moșteniri vor reprezenta adevărate pietre de moară sau vor fi un punct de plecare și de inspirație pentru adaptarea soluțiilor propuse la realitățile anului 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.