Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marim slariul minim al cetatenilor, marim salariile demnitarilor, ducem Romania in sec. XXI! Ok?

Stirile zilei aduc in actualitate subiectul maririi salariilor demnitarilor parlamentari (categorie din care fac parte) la un nivel asemanator celorlalti colegi parlamentari din Uniunea Europeana, lucru foarte evident si deloc de neluat in discutie cu argumente dintre cele mai pertinente, subiect care vine la pachet practic cu reforma legislatiei in materie de salarizate in Romania de la cel mai mic salariu pana la cel mai ridicat.

Tin sa aduc in atentia oricui faptul ca reprezint in Camera Deputatilor colegiul electoral in care traiesc cei mai multi dintre romani, peste patru milioane de cetateni, peste 20% din populatia statului, ma simt indreptatit in numele acestora si al familiilor pe care le au in tara sa militez in continuare pentru drepturile fiecaruia dintre acesti romani.

Aduc in discutie faptul ca in Camera Deputatilor am avut o mica "discutie" in februarie 2015 cand mi s-a cerut susținerea pentru pensiile parlamentare "speciale" refuzand orice chestiune legata de subiect inaintea aducerii in dezbatere a maririi salariului minim pe economie, lucru care nu s-a intamplat, in atare conditii refuzand sa acord sustinerea necesara coelgilor mei parlamentari.

Acum le propun cresterea nivelului salariului minim pe economie undeva aproape de media salariilor minime stabilite la nivel comunitar, dar nu mai puțin de echivalentul a 400 Euro net lunar in conditiile a 12 salarii de-a lungul anului la care se adauga doua prime speciale, fiecare depasind salariul obisnuit lunar, o prima pentru sărbătorile de sfarsit de an si o alta in luna iulie pentru vacanta de vara).

Trecem intai modificarea de act normativ, transformand-o in realitate apoi venim cu modificarea privind veniturile parlamentarilor la minim un trimestru dupa modificarea pe totalul salariilor in Romania.

Voi aduce argumente oricui cu titlu nu doar comparativ cu al restului statelor inclusiv foste comuniste intrate inaintea Romaniei in spatiul comunitar.

Asadar, incercam modificarea legislatiei in aceasta toamna in sensul indicat.

Voi avea oare susținerea colegilor mei care mi-au cerut sprijinul in cazul pensiilor speciale?

Aurelian Mihai Deputat PNL DIASPORA

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.