Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marina Abramović, pionier în arta performativă şi experimentală, la festivalul Unfinished

gds.it
Marina Abramovic

Artista Marina Abramović va participa la o conversaţie despre încredere în cadrul Unfinished, primul festival multidisciplinar din România, care va debuta la finalul lunii septembrie, potrivit news.ro.

Pionier în arta performativă şi experimentală, Marina Abramović a explorat de-a lungul carierei sale propriile limite fizice şi mentale în reprezentaţii care au făcut înconjurul lumii. În festival, artista va vorbi despre multiplele faţete ale încrederii şi rolul acestora în artă şi societate.

Preocupată de relaţiile interumane şi de modul în care influenţa unui om asupra altuia poate fi letală, Abramović a rezistat durerii, epuizării şi pericolului, în detrimentul transformărilor emoţionale şi spirituale. Performance-uri precum „Rhytm 0” (1974), „Death Self” (1976), „Imponderabilia” (1977), „Rest Energy” (1980), „Balkan Baroque” (1997) şi „The Artist Is Present” (2010) au fost găzduite de mari centre mondiale ale artei contemporane, ca MoMA - Muzeul de Artă Modernă din New York şi Venice Bienale - Biennala de artă la Veneţia, unde a fost şi recompensată cu Leul de Aur pentru cel mai bun artist în 1997.

Citește și: Dorel Căprar, pretinsul 'PROPRIETAR' al posturilor publice vacante din județ, aspiră la fotoliul primăriei Arad - Lista completă a candidaților pentru arădeni

Prezenţa şi momentul Marinei Abramović în festivalul Unfinished va gravita în jurul ideii de încredere („Trust”), care va fi şi tema centrală a evenimentului de anul acesta.

Capucine Gros, directorul artistic al Unfinished, a explicat că „pornind de la două dintre lucrările artistei, vom avea o conversaţie sinceră despre rolul şi implicaţiile încrederii şi vom explora relaţia dintre risc şi vulnerabilitate în acelaşi context; ne dorim să abordăm şi subiectul imposibilităţii de a separa toate aspectele din viaţa noastră (viaţă personală şi profesională, minte şi trup, spectacol şi realitate), o temă esenţială în practica Marinei, dar şi pentru Unfinished, pe care mulţi au descoperit-o abia în ultimele luni”.

De asemenea, artista va vorbi şi despre cel mai recent proiect al ei, „7 Deaths of Maria Callas”. Producţia a fost prezentată în premieră mondială luna aceasta la Opera Bayerische Staatsoper din München şi va porni mai apoi într-un turneu în mai multe ţări. Un proiect în pregătire este şi expoziţia individuală „After Life” de la Royal Academy din Londra, care a fost amânată pentru 2021. Cu ocazia acestei expoziţii, Marina Abramović va deveni prima femeie din istoria de 250 de ani a instituţiei care ocupă cu operele sale întreg spaţiul galeriei.

Cea de-a cincea ediţie UNFINISHED va avea loc în perioada 27 septembrie - 4 octombrie 2020,  într-o nouă platformă digitală - [F] OS - creată de la zero. Participarea la evenimentul online se va face pe bază de înscriere, în limita a 3.500 de locuri, completând online un formular.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.