Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Dunca: Cei care au făcut profituri extraordinare, profitând de contextul actual, trebuie să reîntoarcă comunității o parte din câștiguri

Facebook
Marius Dunca

Marius Dunca: Cei care au făcut profituri extraordinare, profitând de contextul actual, trebuie să reîntoarcă comunității o parte din câștiguri

Parlamentul a adoptat în martie, la propunerea Partidului Social Democrat, legea de aprobare a OUG nr. 186/2022 privind contribuția de solidaritate de 60% pe „ profiturile excesive″ ale companiilor din industriile de țiței, gaze, cărbune și rafinare, impusă la finalul anului trecut în aplicarea unui Regulament UE din octombrie 2022. Legea a fost votată cu un amendament care a fost introdus special pentru a obliga Petrom să plătească taxa, în condițiile în care, pentru 2022, compania a spus că nu i se aplică.

Legea de aprobare a OUG 186/2022 se află acum în procedura de reexaminare, după ce președintele Klaus Iohannis a retrimis-o la Parlament solicitând modificări de ordin general. Ordonanța transpune în Legislația națională Regulamentul UE 2022/1854, iar legea urmează să fie adoptată în plenul Senatului, prima cameră sesizată.

Conform noilor amendamente, Petrom va plăti o taxă de solidaritate de 1,2 miliarde de lei, care se adaugă celor 20 de miliarde de lei pe care le-a dat statului, în 2022, sub formă taxe directe, indirecte și dividende!

Senatorul Marius – Alexandru DUNCA, președintele Organizației Județene a PSD Brașov a declarat pe tema taxei de solidaritate că „ Acesta este sensul reglementărilor europene în materie! Cei care au făcut profituri extraordinare pe seama populației și economiei, profitând de contextul actual, trebuie să reîntoarcă comunității o parte din câștigurile suplimentare realizate, sub forma acestei taxe de solidaritate”.

„ În ceea ce privește regulamentele europene, spiritul acestora este acela ca acele companii care au obținut venituri excesive pe fondul crizei energetice să plătească această contribuție de solidaritate temporară. Amendamentele aduse OUG nu modifică reglementarea anterioară, ci doar clarifică modul de aplicare astfel încât să reflecte spiritul Regulamentului European” a adăugat acesta.

„ În același timp, este important de menționat că nu se va impune nicio taxă suplimentară celor care n-au avut activitate sau profit în perioada vizată, iar companii precum Black Sea Oil & Gas (BSOG) nu vor plăti nimic în plus. Modificările făcute la legea taxei de solidaritate au fost rezultatul unui dialog consistent între părțile implicate, astfel încât să se ajungă la o soluție convenabilă care să nu afecteze mediul de business” a concluzionat senatorul Marius – Alexandru DUNCA, președintele Organizației Județene a PSD Brașov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.