Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Lulea (AUR): Guvernul a distrus sănătatea, lipsă de respect faţă de salariile cadrelor medicale

aur news
marius lulea

Marius Lulea, prim-vicepreşedinte AUR, afirmă că incompetenţa guvernului de a rezolva problemele sesizate de cadrele medicale îi omoară pe români, iar astăzi, peste 20 de mii de angajaţi din sistemul sanitar- medici, asistenţi, infirmieri sau brancardieri îşi întrerup activitatea timp de o oră, după luni întregi de negocieri eşuate cu ministerul Sănătăţii. Potrivit acestuia, greva de avertisment a cadrelor medicale nu este una spontană iar actualul guvern cunoaşte problemele de ani de zile şi le ignoră cu graţie.

”Incompetenţa guvernului de a rezolva problemele sesizate de cadrele medicale îi omoară pe români. Astăzi, peste 20 de mii de angajaţi din sistemul sanitar- medici, asistenţi, infirmieri sau brancardieri – îşi întrerup activitatea timp de o oră, după luni întregi de negocieri eşuate cu ministerul Sănătăţii. O oră în care românii nu mai au acces la sistemul medical. Este o măsură fără precedent în istoria recentă”, afirmă Marius Lulea într-un comunicat oficial.

Reprezentantul AUR arată că ”greva de avertisment a cadrelor medicale nu este una spontană iar actualul guvern cunoaşte problemele de ani de zile şi le ignoră cu graţie”.

”Aşa cum a procedat şi cu profesorii, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a promis majorări salariale de 20% în sănătate. Pentru că se aplică salariului de bază, majorarea este de fapt doar de puţin peste 13%. Salariile nu sunt însă principala problemă. Sistemul este de 34 de ani subfinanţat, managerii de spitale sunt numiţi politic, iar medicii care decid să rămână în ţară lucrează până la epuizare. Opt spitale regionale au promis PNL şi PSD în ultimii ani. Din opt spitale, au rămas patru, finanţate cică prin PNRR. Câte s-au costruit până acum? ZERO. Cât timp mai au să le construiască pentru a nu pierde banii europeni? Doi ani. Cum cred aceşti politruci care asfaltează o străduţă în doi ani de zile că vor construi patru spitale regionale? Nu cred, ştiu adevărul, dar îi sfidează pe români”, spune Lulea.

El mai afirmă că ”de trei ani de zile, Ministerul Sănătăţii este condus de incompetentul de Alexandru Rafila, un oportunist care face afaceri cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, acelaşi Rafila care a profitat cât a putut de mult în pandemie, în timp ce îi ţinea pe români în case, care pleacă în vacanţe de lux, în timp ce la uşa ministerului protestează bolnavii de cancer, batjocoriţi de un sistem corupt”.

”Medicamentele sunt tot mai scumpe, iar mai nou, de trei luni, bolnavii cronici sunt impozitaţi pentru că nu pot să meargă la muncă. Alexandru Rafila nu este altceva decât sluga companiilor farmaceutice. Iar asta arată ultimele investigaţiile jurnalistice, care demonstrează că mai multe companii farma apar, chiar pe site-ul oficial al evenimentelor, drept parteneri şi sponsori ai conferinţelor Societăţii Române de Microbiologie, condusă de Rafila. AŞA NU SE MAI POATE! România a avut în 2023 cea mai mică alocare din PIB pentru Sănătate din ultimii patru ani. Pe de altă parte, suntem codaşii Uniunii Europene când vine vorba de investiţii în sistemul sanitar. Oamenii mor cu zile în spitale din cauza unui sistem corupt”, spune Marius Lulea.

Potrivit acestuia, ”românii merită spitale curate, tratamente de specialitate şi, cel mai important, măsuri de prevenţie”.

”În ultimul an, Caravana Medicală AUR a mers în multe judeţe din ţară. Am ajuns în sate uitate de PNL şi PSD, acolo unde nu există nici măcar un medic de familie. Venim la guvernare şi schimbăm sistemul din temelii! Vom majora bugetul pentru sănătate şi vom introduce analize gratuite şi obligatorii pentru milioane de români”, spune Lulea în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.