Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție de la vârful sindicatelor după înțepăturile lui Klaus Iohannis

edupedu.ro
marius-nistor-sindicate-educatie

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Nistor, a declarat joi seară, la Antena 3, că s-a terminat perioada în care liderii sindicali pocneau din degete și se închidea greve, după ce președintele Klaus Iohannis a afirmat la prânz că „se pune întrebarea cine negociază pentru dascăli” pentru că liderii sindicali „sunt doar un fel de interfaţă” și „este extrem de greu de imaginat cum poate să funcţioneze o negociere pe această bază”.

  • „Am urmărit declarația dlui Iohannis vizavi de liderii de sindicat care sunt curea de transmise și nu se știe cu cine negociază. Știu că politicienii erau obișnuiți să aibă lideri de sindicat cu care negociau, acum s-a schimbat. Purtăm o negociere în baza mandatului primit, cei din sindicat hotărâsc ce este bun și ce nu este bun. Da, om fi noi curea de transmise, asta e părerea dlui Președinte, dar eu prefer să țin cont de ceea ce spun colegii mei. Liderul de sindicat nu este ce-și imaginează Președintele, că bate din degete și se oprește protestul, principala calitate trebuie să fie aceea de a-și asculta colegii și de a ține cont de nemulțumirile lor”, a declarat Marius Nistor.

Iohannis și liderii sindicali

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că speră ca dascălii să se întoarcă de marţi la şcoală, menţionând că Guvernul le-a dat tot ce au cerut.

„Greva a durat un pic mult şi se pune întrebarea cine negociază pentru dascăli, fiindcă liderii de sindicat tot vin şi tot pleacă. Dar ei sunt doar un fel de interfaţă, cum sunteţi voi media, Guvernul le spune ceva, ei se duc şi consultă oamenii. Este extrem de greu de imaginat cum poate să funcţioneze o negociere pe această bază. De aceea, premierul a hotărât foarte corect să dea această ordonanţă indiferent cum se negociază. De ce? Fiindcă noi toţi şi eu, şi Guvernul, şi coaliţia, fiindcă a fost premierul împreună şi cu preşedintele Camerei în discuţie, au înţeles că sunt solicitări legitime şi le garantează indiferent de ce se negociază cu aceşti reprezentanţi ai sindicatelor", a afirmat Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută în Republica Moldova, unde a participat la summitul Comunităţii Politice Europene.

"Eu sper să se înţeleagă bine această chestiune la nivelul sistemului şi oamenii să se întoarcă de marţi la şcoală, fiindcă nu mai au pentru ce să facă greva. Pe termen mediu şi lung s-a garantat, pe termen scurt s-au dat creşteri, iar pentru anul 2024 s-au dat în scris, prin ordonanţă, garanţii că Guvernul se va ţine de ce a promis. Şi atunci eu cred că foarte mulţi dascăli, care oricum au considerat că este prea mult ce a fost, se vor întoarce pur şi simplu la şcoală şi bine fac. În afară de asta, cum îndrăzneşte cineva să pună dificultate examenele naţionale? Este o generaţie întreagă care trebuie să dea Bacalaureatul şi să meargă la universităţi, deci îi punem un dificultate? E o generaţie întreagă care dă examenul de capacitate. După ce Guvernul le-a dat tot ce au cerut - încă o dată, le-a dat tot ce au cerut - acum în ce temei să mai continue greva? Şi dacă liderii de sindicat naţionali şi judeţeni nu se înţeleg între ei, dascălii vor înţelege foarte bine acest semnal", a adăugat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.