Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marocul îl confirmă pe Donald Trump: Va relua 'relaţiile diplomatice' cu Israelul

operationworld.com
Maroc

Marocul a confirmat joi că va ''relua relaţiile diplomatice'' cu Israelul ''cât mai curând posibil'' şi a calificat decizia Washingtonului de a recunoaşte suveranitatea marocană asupra teritoriului disputat Sahara Occidentală drept ''o luare de poziţie istorică'', relatează AFP, potrivit.

În cursul unei convorbiri telefonice cu preşedintele SUA Donald Trump, regele Marocului Mohammed al VI-lea a declarat că ţara va ''relua contactele oficiale (...) şi relaţiile diplomatice cât mai curând posibil'' cu statul evreu, se arată într-un comunicat de presă difuzat de Palatul Regal.

Citește și: Kamara intervine sarcastic în scandalul acuzației de rasism asupra lui Colțescu: Sunt component al trupei Alb Negru. Oare am voie să mai spun așa?

Marocul şi Israelul aveau deja, în anii '90, birouri de legătură la Rabat şi Tel Aviv, până la închiderea lor la începutul anilor 2000.

Un reprezentant al Frontului Polisario pentru Sahara Occidentală a declarat că ''regretă mult'' decizia SUA de a recunoaşte suveranitatea marocană asupra teritoriului, adăugând că decizia este ''ciudată, dar nu surprinzătoare''.

''Acest lucru nu va schimba un centimetru din realitatea conflictului şi dreptul poporului din Sahara Occidentală la autodeterminare'', a declarat reprezentantul Polisario în Europa, Oubi Bchraya. Polisario va continua lupta, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.