Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MASACRU în India: Cel puțin 116 persoane au fost ucise de...FULGERE și NISIP - VIDEO

nisip furtuna

Cel puţin 116 persoane au murit în ultimele zile în India în urma unor intemperii puternice, bilanţ cauzat în principal de furtuni de nisip care au fost printre cele mai violente din ultimele decenii, relatează AFP joi.

Cel puţin 102 persoane au murit din cauza vânturilor care au suflat cu viteze de până la 130 km/h în nordul ţării în noaptea de miercuri spre joi, au informat autorităţile locale. Bilanţul pierderilor de vieţi omeneşti, care este foarte posibil să crească întrucât salvatorii caută încă printre dărâmături, este concentrat în principal în statele Uttar Pradesh şi Rajahstan, scrie agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV! Reacția pe care a avut-o „militarul erou” de la „Chefi la cuțite”, după ce MApN l-a demascat

Într-un episod meteorologic distinct, fulgerele au provocat în ajun moartea a 14 persoane în statul sudic Andra Pradesh.

De o rară violenţă, vântul din furtuna de nisip a dezrădăcinat arbori, a doborât zidurile caselor şi a răsturnat stâlpi de electricitate. Evenimente similare se produc în fiecare an în India, dar în general fără a provoca distrugeri de o asemenea amploare.

Citește și: Românii ar putea avea o nouă vacanță: De câte zile libere ar putea beneficia, dacă Guvernul va decide acest lucru

Proprietarul unui hotel din Alwar, în nordul statului turistic Rajasthan, Shivam Lohia, a trebuit să-şi abandoneze maşina pe stradă şi să fugă pentru a-şi salva viaţa, fiind foarte aproape de a fi luat de vânt.

"Nu am mai văzut o furtună atât de devastatoare de cel puţin 25 de ani. Toată lumea se temea şi încerca să se adăpostească, arborii şi casele erau luate pe sus. A fost un coşmar", a declarat el pentru AFP.

Citește și: Dezvăluiri bombă: Gigantul DEDEMAN ar putea achiziționa jumătate din acțiunile unui cunoscut club de fotbal

Districtul Agra, din statul Uttar Pradesh, unde se află Taj Mahal, este regiunea cel mai puternic afectată, cu 43 de decese înregistrate până acum. Celebrul mausoleu mogul a rămas însă intact, potrivit AFP.

La nivelul întregului stat s-au înregistrat 65 de morţi, un număr "fără precedent" în cursul ultimelor douăzeci de ani pentru situaţii de acest tip, potrivit unui responsabil al autorităţii pentru gestionarea catastrofelor din Uttar Pradesh.

Citește și: Dan Voiculescu propune o nouă lege: Ce vrea să interzică mogulul

Noi furtuni s-ar putea produce în cursul viitoarelor 48 de ore, au avertizat serviciile meteorologice. Responsabilii au făcut în consecinţă apel la populaţie să rămână prudentă. Ei au recomandat oamenilor să nu doarmă afară, o practică curentă în acest sezon de călduri sufocante.

Potrivit previziunilor, această situaţie este provocată de coliziunea sistemelor meteorologice occidentale şi orientale deasupra câmpiilor din nordul acestor ţări de 1,25 miliarde de locuitori.

Citește și: Fetele din PSD și iubita lui Liviu Dragnea cer despăgubiri uriașe: Câți bani trebuie să primească de la un cunoscut site

În zona Bharatpur, din nordul statului Rajasthan, o mie de stâlpi electrici au căzut, ducând la pene gigantice de curent. Potrivit AFP, vor fi necesare mai multe zile pentru o revenire la normal din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică.

La finalul zilei de miercuri, un văl alb a cuprins capitala New Delhi, perturbând vizibilitatea şi lumina, cedând apoi locul unor furtuni violente. Niciun deces nu a fost semnalat în capitala Indiei, unde viteza vântului nu a depăşit 59 km/h.

Citește și: PRO TV a șters înregistrarea cu tânăra care pare că se droghează! Iată motivul

"Întristat de vieţile pierdute din cauza furtunilor de nisip în mai multe locuri din India. Condoleanţe familiilor în doliu", au postat pe Twitter serviciile premierului Narendra Modi.

Luna trecută, o furtună a provocat 15 morţi şi a rupt două turnuri decorative de la intrarea în situl Taj Mahal.

Citește și: BNR face un anunț cu greutate! Care este situația rezervelor României .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.