Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Masterplanul Cartierului pentru Justiţie din București a fost finalizat

constructii

Masterplanul Cartierului pentru Justiţie, care presupune gruparea sediilor instanţelor de judecată, a parchetelor de pe lângă acestea şi a altor instituţii judiciare din Capitală, a fost finalizat, fiind lansată şi licitaţia pentru realizarea Planului Urbanistic de Detaliu, anunţă Ministerul Justiţiei, informează News.ro.

"Masterplanul Cartierului pentru Justiţie, care presupune gruparea tuturor instituţiilor de justiţie din Capitală într-un singur areal imobiliar, a fost finalizat. Conceptul general urbanistic-arhitectural (Masterplan) a fost realizat de firma Gensler- companie globală de design şi arhitectură de talie internaţională şi nr. 1 mondial al anului 2019 – în colaborare cu experţi din cadrul Băncii Mondiale şi Ministerul Justiţiei", a transmis, vineri, într-un comunicat de presă, Ministerul Justiţiei.

Sursa citată a anuţat că, totodată, a fost lansată şi procedura de licitaţie pentru realizarea Planului Urbanistic de Detaliu şi a proiectării detaliate a Cartierului pentru Justiţie.

Cartierul pentru Justiţie reprezintă un obiectiv major de investiţii, care va crea condiţiile optime pentru accesul cetăţenilor la actul de justiţie.

Localizat în vecinătatea Bibliotecii Naţionale a României (bd. Mircea Vodă), acesta va grupa spaţiile destinate instanţelor de judecată, cât şi parchetelor de pe lângă acestea cu sediul în Bucureşti (săli de judecată, arhive, birouri pentru judecători şi procurori, grefieri, personal contractual şi auxiliar, spaţii tehnice etc.), precum şi altor instituţii din sistemul judiciar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.