Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri drastice după scandalul M*IE PSD: Angajaţii de la Înmatriculări, somaţi să fie atenţi ca oamenii să nu semneze cu 'expresii sau cuvinte jignitoare'

Facebook.com
masina Muie PSD

Funcţionarii din toată ţara de la Serviciile Permise şi Înmatriculări au fost somaţi printr-o directivă să fie atenţi ca oamenii să nu semneze cu „expresii sau cuvinte jignitoare”.

Directiva a fost transmisă vineri prin fax Serviciilor din subordine din toate judeţele de către Direcţia Permise şi Înmatriculări, iar funcţionarii au fost puşi să semneze că au luat la cunoştinţă. De asemenea, acestora li s-a transmis ”să fie vigilenţi”. Situaţia a fost confirmată de Biroul de presă al DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor) pentru G4Media.

Motivul invocat de DRPCIV pentru trimiterea dispoziţiei a fost că „oamenii scriu tot felul de bazaconii în loc de semnături”. „Unii scriu «Ura, am luat permisul!» sau altele asemenea”, a explicat Biroul de presă. La întrebarea de ce se face referire expresă în dispoziţie la cuvinte sau expresii jignitoare, răspunsul a fost: „Pentru o acoperire completă”, potrivit sursei citate.

Directiva vine la scurtă vreme după scandalul numărului de înmatriculare „M*ie PSD”, a cărui legalitate a pus în dificultate Poliţia Română.

Atenție - Facebook vă evaluează! Platforma de socializare începe să testeze credibilitatea utilizatorilor

Posesorul autoturismului, Răzvan Ştefănescu, un român stabilit în Suedia, a intrat în România cu plăcuţe inscripţionate în Suedia cu numărul „M*ie PSD”, perfect legale în această ţară.

În România, Poliţia Română a apelat la prevederi legale inexistente pentru reţinerea permisului şi deschiderea unui dosar penal pe numele lui Ştefănescu.

Într-un final, dosarul a fost clasat întrucât „fapta nu există”, iar procurorul a dispus restituirea celor două plăcuţe către autorităţile suedeze, prin intermediul Ambasadei Suediei din Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.