Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri SUPLIMENTARE fără precedent luate de SUA pentru românii care vor să obțină viza: sunt invocate măsuri de securitate

www.playtech.ro
viză SUA, America

Departamentul de Stat al SUA cere în prezent ca aproape toţi solicitanţii de vize să-şi facă cunoscute numele de utilizatori pe reţelele de socializare, adresele e-mail şi numerele de telefon, informează duminică Radio Canada, potrivit Agerpres.

Citește și: Scandal în urma morții lui Jose Antonio Reyes: Santiago Canizares l-a criticat pentru că a avut viteză, iar fanii i-au adresat înjurături

Această solicitare, care a fost propusă în martie 2018, ar urma să afecteze circa 15 milioane de persoane care fac cerere de viză pentru a intra pe teritoriul SUA în fiecare an. "Securitatea naţională este prioritatea noastră absolută în cadrul atribuirii vizelor şi toţi călătorii şi migranţii care doresc să vină în SUA fac obiectul unui control de securitate aprofundat", a precizat Departamentul de Stat. "Noi lucrăm constant pentru a găsi mecanisme de ameliorare a proceselor noastre de filtrare cu scopul de a-i proteja pe cetăţenii americani", potrivit acestuia.

Reţelele de socializare, poşta electronică şi istoricul numerelor de telefon nu fuseseră anterior cerute decât candidaţilor identificaţi ca persoane care au călătorit în regiuni controlate de organizaţii teroriste.

Se estimează la 65.000 numărul solicitanţilor care intră în această categorie, în fiecare an.

Citește și: DEZASTRUL capătă contur, în PNL: Liderii filialelor de sector anunță DEMISII în bloc

În plus faţă de antecedentele lor în reţelele de socializare, solicitanţii de viză trebuie în prezent să furnizeze toate numerele de telefon şi adresele electronice utilizate în cursul ultimilor cinci ani.

În cursul anunţării acestor schimbări în statutul solicitanţilor de vize, în martie, organizaţia de apărare a drepturilor persoanei Americain Civi Liberties Union ACLU susţinuse că nu există "nicio probă că o astfel de supraveghere a reţelelor de socializare este eficientă sau justă", afirmând în plus că aceasta va determina oamenii să se autocenzureze online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.