Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mathieu Valbuena s-a declarat 'mulţumit' de verdictul dat împotriva lui Karim Benzema

wikipedia.org
Mathieu Valbuena

Avocatul fotbalistului Mathieu Valbuena a precizat că fostul internaţional francez s-a declarat "mulţumit" de verdictul dat de Tribunalul corecţional din Versailles, care l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare pe atacantul Karim Benzema pentru implicarea în afacerea "Sextape", informează presa franceză, citat de agerpres.

"Clientul meu aştepta recunoaşterea statutului său de victimă, a avut-o, este mulţumit şi nu aşteaptă scuze de la nimeni în mod special. Avem interese civile importante, deloc nesemnificative, dar acest lucru nu va putea şterge prejudiciul rezultat din neselecţionarea sa la echipa Franţei. Este o judecată consistentă", a declarat avocatul Didier Domat, citat de Le Figaro.

Benzema, atacantul echipei Real Madrid şi unul dintre candidaţii la titlul de cel mai bun fotbalist al planetei în 2021, acordat de FIFA, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru implicarea sa acest caz.

Tribunalul l-a găsit pe Benzema vinovat de complicitate la tentativă de şantaj la adresa lui Valbuena. Scandalul a izbucnit în vara lui 2015, când mai multe persoane au încercat să obţină bani de la Valbuena, pe care l-au ameninţat cu difuzarea unei înregistrări video cu scene intime în care apare şi actualul mijlocaş al lui Olympiakos Pireu.

Karim Benzema, care a fost condamnat, de asemenea, la plata unei amenzi în valoare de 75.000 de euro, a fost acuzat să i-ar fi ajutat pe şantajişti, îndemnându-l pe Valbuena să le plătească suma solicitată, pentru ca acesta să evite posibila difuzare a înregistrării video respective.

Împotriva celorlalte patru persoane implicate în acest caz, tribunalul din Versailles a pronunţat condamnări mergând de la 18 luni de închisoare cu suspendare până la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare.

În luna mai a acestui an, atacantul lui Real Madrid a fost rechemat în naţionala Franţei, după o absenţă de şase ani, generată de acest scandal, iar preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), Noel Le Graet, a declarat miercuri că verdictul nu schimbă cu nimic situaţia lui Benzema, care "rămâne în continuare selecţionabil".

În schimb, Mathieu Valbuena, mijlocaş cu 52 de meciuri şi 8 goluri marcate pentru prima reprezentativă a Franţei, nu a mai intrat în vederile selecţionerului Didier Deschamps după izbucnirea acestui scandal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.