Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mausoleul lui Augustus ar putea fi redeschis: rezervările au început deja

Mausoleul lui Augustus

Virginia Raggi, primarul Romei, a anunţat posibilitatea ca de la 1 martie să fie redeschis publicului Mausoleul lui Augustus, monument care a avut nevoie de restaurări ample, scrie Le Figaro, relatează News.ro.

Mausoleul lui Augustus va primi publicul după 14 ani de restaurări, în primăvară. Rezervările pot fi făcute deja.

Octavian, viitorul împărat August, ar fi construit acest monument începând din anul 28 înainte de Hristos, pentru a-şi arăta grandoarea şi a impune un simbol al importanţei Romei.

Citește și: Dorel Vișan, convins că Sars-Cov-2 a fost conceput în laborator: 'Ei au spus că vaccinul nu rezolvă. De ce aţi făcut virusul? Cred că e alimentat în continuare'

Construcţia imensă, albă şi înconjurată de arbori, Mausoleul are o statuie din bronz cu efigia lui Augustus, pe acoperiş. Mai întâi monument funerar, Mausoleul a fost transformat în fortăreaţă de familia Colonna, în Roma medievală. Jefuit, transformat într-o grădină renascentistă, monumentul va deveni amfiteatru, sală de concert sau chiar atelier.

Mussolini voia să îl restaureze, amenajând Piaţa Augusto Imperatore, unde domina o arhitectură bombastică şi fascistă, şi a distrus clădirile medievale din jurul acestei bijuterii arhitecturale.

Abandonat, locul a fost închis pentru restaurare din 2007. Din 2017, proiectul a fost condus de TIM (Societatea italiană de telecomunicaţii), care a investit mai mult de 6 milioane de euro în restaurare.

Potrivit primarului Romei, Virginia Raggi, restaurarea Mausoleului lui Augustus de către Fundaţia TIM înseamnă investiţia unei mari companii italiene "în îngrijirea şi punerea în valoare a imensului patrimoniu arhitectural, arheologic şi istoric al oraşului nostru".

Citește și: DOLIU în muzică! A murit autorul piesei You'll Never Walk Alone: soţia sa, fiicele şi nepoţii sunt devastaţi

Dacă va fi redeschis la 1 martie, vizitele vor fi gratuite. Vor fi plătite - în afară de cetăţenii Romei, pentru care intrarea va fi gratuită tot anul - începând de la 21 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.