Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MDLPA va lansa cel de-al doilea apel de proiecte pentru eficientizarea energetică şi consolidarea seismică a blocurilor şi clădirilor publice

gds.ro
Cseke Attila

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei va lansa, joi, 10 octombrie, la ora 10,00, cel de-al doilea apel de proiecte pentru eficientizarea energetică şi consolidarea seismică a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice, finanţate prin PNRR şi gestionate de minister, a anunţat ministrul Cseke Attila.

El a precizat că modificările şi completările Ghidurilor solicitantului se publică miercuri în Monitorul Oficial al României şi vor fi postate pe pagina de internet a MDLPA.

Alocarea financiară estimată pentru această a doua rundă este de 985.405.000 de euro pentru lucrări de intervenţie integrate atât la clădiri rezidenţiale multifamiliale, cât şi la clădiri publice, potrivit unui comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Astfel, în cazul clădirilor rezidenţiale multifamiliale, alocarea financiară estimată pentru lucrările de intervenţie integrate este de 2.760.000 euro, pentru renovarea energetică moderată pentru comunităţile expuse riscului la sărăcie şi excluziune socială este de 59.990.000 euro, pentru renovarea energetică moderată este de 147.530.000 euro şi pentru staţiile de încărcare pentru vehicule electrice - 2.375.000 de euro, în timp ce pentru renovarea energetică aprofundată este de 40.590.000 euro şi pentru staţiile de încărcare pentru vehicule electrice - 125.000 de euro.

În cazul clădirilor publice, alocarea financiară eligibilă estimată pentru lucrările de intervenţie integrate în cadrul acestei runde de depuneri este de 105.550.000 euro, pentru renovarea energetică moderată este de 469.490.000 euro şi pentru staţiile de încărcare pentru vehicule electrice - 5.500.000 de euro, iar pentru renovarea energetică aprofundată este de 149.820.000 euro şi pentru staţiile de încărcare pentru vehicule electrice - 1.675.000 de euro.

"Spre deosebire de primul apel de proiecte, alocarea fondurilor în cadrul celei de-a doua runde se face la nivel naţional, fără a fi repartizate teritorial, pe judeţe, aplicându-se principiul primul venit - primul servit", a subliniat ministrul Cseke Attila.

Apelul de proiecte se închide pe 23 octombrie 2022, ora 23:59, iar termenul estimat pentru finalizarea etapei de verificare şi contractare este 31 decembrie a.c.

Cererile vor putea fi depuse online, în format digital, în mod transparent, pe site-ul www.mdlpa.ro/investitii/PNRR, cu un utilizator şi parolă securizată aferentă fiecărei UAT, respectiv autoritate centrală. Aici se vor vedea doar investiţiile la care fiecare UAT este eligibil.

În cadrul primului apel de proiecte, au fost depuse 1.437 de cereri de finanţare, însumând peste 2 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.