Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii de familie, sceptici după anunțul premierului: 'Cum vor fi stimulaţi medicii rezidenţi sa rămână în ţară? Oare de prea mult bine pleacă?'

stiripesurse.ro
medicina muncii consultare

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti, Sandra Alexiu, se întreabă, joi, după anunţul premierului care vrea să rezolve rapid problema medicilor rezidenţi care au promovat examenul la sfârşitul anului trecut, cum vor fi aceştia motivaţi să rămână în ţară, în contextul în care posturile sunt blocate, iar facturile emdicilor de familie se plătesc pe jumătate şi cu întârziere.

”Posturile sunt blocate prin spitale. La asistenţi medicali problema e cel puţin la fel de gravă. Iar cei peste 600 de rezidenţi MF, văzând ca facturile noastre sunt plătite PE JUMĂTATE şi asta cu întârziere şi că se tot vehiculează scăderea valorilor de punct fiindcă nu da ministerul de finanţe bani, oare cum vor fi stimulaţi medicii rezidenţi sa rămână în ţară? Oare de prea mult bine pleacă oriunde văd cu ochii?”, a scris, joi, pe Facebook, Sandra Alexiu.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, în şedinţa de Guvern, că vrea să rezolve rapid problema medicilor rezidenţi care au promovat examenul la sfârşitul anului trecut, el precizând că sunt aproximativ 4500 de medici în care statul a investit sute de milioane de euro, şi trebuie să se asigure că îi păstrăm în ţară.

Şeful Executivului a cerut ca Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Dezvoltării să actualizeze listele cu posturi vacante şi să vină în Guvern un memorandum de scoatere la concurs a acestora, iar Ministerul Finanţelor să coopereze cu celelalte instituţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.